Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 12 mei 2009

REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM SPEELT THUIS TEGEN FRANKRIJK

Zojuist heeft bij de ITF in Londen de loting plaatsgevonden voor het promotie/degradatie duel voor de Davis Cup. Het REAAL Nederlands Davis Cup Team speelt vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september 2009 een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. De winnaar van dit duel is in 2010 verzekerd van een plaats in de Wereldgroep. De KNLTB maakt zo snel mogelijk bekend waar en op welke ondergrond de wedstrijd wordt gespeeld.

Davis Cup-captain Jan Siemerink: "Ik ben blij dat we thuis spelen. Met Frankrijk hebben we helaas wel één van de sterkste tegenstanders geloot. Het wordt een hele uitdaging."

Cornelie van Bergenhenegouwen, directeur Marketing en Communicatie REAAL Verzekeringen: "Een thuiswedstrijd tegen Frankrijk is een mooie, maar zware loting. We hebben er echter vertrouwen in dat het team van Jan Siemerink het Frankrijk zo moeilijk mogelijk maakt. Met de support van het Nederlandse publiek hopen we volgend jaar toch weer in de Wereldgroep uit te komen. We kijken uit naar september en doen er samen met de KNLTB alles aan om het trouwe tennispubliek een geweldig weekend te laten beleven."

De complete loting ziet er als volgt uit:

Chili - Oostenrijk

België - Oekraïne

Brazilië - Ecuador

Nederland - Frankrijk

Zuid-Afrika - India

Servië - Oezbekistan

Zweden - Roemenië

Italië - Zwitserland