Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Twee aanhoudingen na korte achtervolging | |
De politie heeft maandagochtend 11 mei een 42-jarige automobilist uit Arnhem en een 40-jarige Apeldoorner aangehouden. De 42-jarige man reed in een auto en pleegde diverse verkeersovertredingen en voldeed niet aan een stopteken. De 40-jarige man was de bijrijder.


Surveillerende agenten zagen de mannen omstreeks 10:19 uur rijden over de Laan van Osseveld in Apeldoorn. De automobilist viel op vanwege zijn slingerende rijgedrag. Toen de agenten de man een stopteken gaven ging de bestuurder ervandoor.
Na een korte achtervolging stopte de man toch, maar sloeg lopend op de vlucht. De bijrijder, een 40-jarige Apeldoorn, werd door de agenten aangehouden.


De bestuurder (42) werd korte tijd later elders in Apeldoorn bij een woning aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau.


Na onderzoek bleek dat tegen de bijrijder op dat moment geen strafbare feiten konden worden ingebracht. Hij werd in vrijheid gesteld.


Nader onderzoek wees uit, dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Hij weigerde alle medewerking aan de blaastesten. Ook bleek dat hij in het bezit was geweest van een ander bedrijfsauto die elders in Apeldoorn geparkeerd stond.


Dit voertuig bleek na onderzoek van diefstal afkomstig te zijn. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij werd ingesloten voor een nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op en onderzoekt het gestolen voertuig.

|     |Apeldoorn - man aangehouden voor diefstal                 |

De politie heeft maandagmiddag 11 mei een 29-jarige man uit Apeldoorn verhoord over diefstal van een aantal koperen kabels.


Een oplettende getuige zag omstreeks 11:15 uur dat de man zich verdacht gedroeg en in het bezit was van een aantal koperen kabels. Ter plaatse, aan de Spoorstraat in Apeldoorn, troffen agenten de man aan. Hij was in het bezit van een aantal kabels welke vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de diefstal in onderzoek. De herkomst van de kabels is nog niet duidelijk.

|     |Apeldoorn - man aangehouden na weigeren vordering         |

De politie heeft maandagavond 11 mei een 44-jarige Zutphenaar aangehouden nadat hij niet voldeed aan een vordering. Tijdens de aanhouding raakte één agent licht gewond aan zijn pols.


De man werd eerder die avond gebeld door een familielid omdat er zich die avond een incident had voorgedaan waarbij het familielid betrokken was.


Het familielid zat geëmotioneerd te wachten op de Zutphenaar op de parkeerplaats aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn.


De agenten waren daar ook ter plaatse om alles in goede banen te leiden. Toen de agenten na uitvoerig overleg en bemiddeling de familie vorderde om naar huis te gaan voldeed de Zutphenaar daar niet aan.


Na het negeren van meerdere vorderingen werd de man aangehouden. Hij pleegde verzet waardoor een agent licht gewond raakte. De man kon uiteindelijk door het gebruik van peperspray overmeesterd worden. De Zutphenaar is overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - woninginbraak                                 |

Tussen zondagmorgen en maandagavond 11 mei is er ingebroken in een woning aan de Sophialaan in Apeldoorn.


Men is binnengekomen door een raam te forceren. De inbrekers hebben onder andere een laptop ontvreemd. De politie onderzoek de inbraak.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --