Dexia Bank


overname door Assured Guaranty

De ratingverlaging van FSA heeft geen impact op de overname door Assured Guaranty

11/05/2009

De ratingverlaging van FSA inc. van AAA naar AA+ en van FSA holdings van AA naar A+ ("rating watch negative") door Fitch heeft geen impact op de overname van FSA door Assured Guaranty

De overeenkomst om de verzekeringsactiviteiten en de activiteit Financial Products van FSA te splitsen, naar aanleiding van de verkoop aan Assured Guaranty, is bijna afgerond

Gereglementeerde informatie* - Brussel, Parijs, 11 mei 2009 - 18.15u

Dexia verklaart dat de door Fitch doorgevoerde ratingverlaging van kredietverzekeraar en Dexia-dochter Financial Security Assurance (FSA) van AAA naar AA+ en van zijn holding Financial Security Assurance Holdings Ltd (FSA Holdings) van AA naar A+ (Rating Watch Negative), geen invloed heeft op de finalisatie van het verkoopproces van FSA Holdings aan Assured Guaranty Ltd (Assured).

Dexia wijst erop dat Fitch in zijn commentaar van mening is dat de verkoop van FSA aan Assured zal doorgaan zoals gepland. Volgens Fitch is de AA+ rating conform met het profiel van FSA, na transfer van zijn activiteit Financial Products aan Dexia.

Dexia bevestigt dat de partijen de laatste gesprekken voeren in verband met de transactiedocumentatie. Dexia heeft er dus alle vertrouwen in dat de transactie volgens de planning afgerond zal zijn.


* Dexia is een beursgenoteerd bedrijf. Dit persbericht bevat informatie onderworpen aan de transparantievoorschriften van beursgenoteerde ondernemingen.