Ingezonden persbericht


PERSBERICHT mei 2009

'Dichtbij' vakantiehuizen deze zomer erg in trek
Belgische Ardennen profiteert van recessie

Geen Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië... maar de Zeeuwse kust, Veluwse Bossen en Belgische Ardennen. Het aantal zomerboekingen voor vakantiehuisjes in de Benelux is in april met 42% toegenomen t.o.v. van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de boekingen voor de doorgaans populaire Zuid-Europese landen juist met bijna 30% zijn afgenomen. Dit blijkt uit de recente zomermonitor van vakantiehuizenaanbieder Qtimehome.com. Hoewel de bewuste consument qua afstand minder ver gaat dan in 2008, is de vraag naar extra luxe in en om het vakantiehuis juist sterk toegenomen.

Grote accommodaties
Ook grote accommodaties in de Benelux doen het bovengemiddeld goed. Met name de Belgische Ardennen is voor 'dubbele' families en vriendengroepen een populaire zomerbestemming. Naast de gezelligheid, draait het ook voor deze accommodaties om luxe en gemak. Dit uit zich bij het boeken van een vakantiehuis ondermeer in de zoektocht naar culinaire verwennerij, sportieve mogelijkheden en wellness faciliteiten zoals sauna's, fitness mogelijkheden en zwembaden. Qtimehome.com heeft eind april een aantal nieuwe verblijven in de Ardennen aan haar aanbod toegevoegd. De allernieuwste accommodatie is Chalet Durbuy XL voor 8 tot 18 personen. Deze luxueuze villa ligt in het toeristische hart van de Ardennen en is van alle comfort voorzien.

Over Qtimehome.com
Qtimehome.com dé online vakantiehuizenaanbieder met een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige vakantiehuizen in Europa. Qtimehome.com biedt een uitgebreid en actueel overzicht van vakantiehuizen en werkt samen met diverse vakantiespecialisten. Met meer dan 28.000 vakantiehuizen door heel Europa, biedt Qtimehome.com een compleet aanbod vakantiehuizen. Van kastelen tot landhuizen, van boerderijen tot molens, van villa's tot chalets. Alle huizen zijn direct online te boeken op www.qtimehome.com.