Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Gemeente sluit convenant met Stichting Centrummanagement

Sittard-Geleen, 11 mei 2009 - De ggemeente Sittard-Geleen en de Stichting Centrummanagement Sittard-Geleen hebben vandaag een convenant ondertekend. Daarin wordt de relatie en de manier van samenwerking tussen de gemeente en de stichting geregeld.

Het convenant, dat een looptijd heeft van vijf jaar, regelt dat Centrummanagement jaarlijks een begroting en jaaractieplannen maakt. De gemeente stelt jaarlijks een bedrag van 250.000 euro ter beschikking voor de vaste kosten. Daarnaast gaat de opbrengst van de gebiedsgebonden reclamebelasting in de centra van Sittard en Geleen naar de stichting Centrummanagement, die deze opbrengst gebruikt om de jaaractieplannen te realiseren.

Met de ondertekening van het convenant is de realisatie van Centrummanagement in de centra van Sittard en Geleen een feit. ,,In het kader van het MKB-stedenbeleid zijn we in 2007 voorzichtig begonnen met het maken van een businessplan. Nu zijn we zover dat de stichting op eigen benen kan staan en voldoende geld heeft om iets te kunnen doen aan de noodzakelijke versterking van de stadscentra,' aldus wethouder Pieter Meekels (economie) van Sittard-Geleen.

Namens het bestuur van de stichting Centrummanagement Sittard-Geleen zei Marcel Jungbauer dat nu de basis gelegd is om de samenwerking tussen de ondernemers, de vastgoedeigenaren en de gemeente Sittard-Geleen uit te bouwen. ,,We moeten samen optrekken om van het Centrummanagement een succes te maken. En dus ook van de centra van Sittard en Geleen een succes te maken. Uniformiteit en duidelijkheid voor de consument - bijvoorrbeeld op het gebied van openingstijden - zijn de eerstee concrete punten die we willen aanpakken.'

In het bestuur van de stichting Centrummanagement zit geen vertegenwoordiger namens de gemeente Sittard-Geleen. Daarmee wordt mogelijke belangenverstrengeling voorkomen. Centrummanagement is neutraal en functioneert onafhankelijk van alle deelnemende partijen. Wel zal de gemeente op ambtelijk niveau betrokken zijn bij de verschillende stuur- en werkgroepen.

Voor zowel het centrum van Sittard als dat van Geleen is een jaaractieplan gemaakt. Daarin wordt aandacht geschonken aan branchering en leegstand, veiligheid, bereikbaarheid en parkeren, kwaliteitsverbetering, communicatie, evenementen en algemene zaken.

Het stichtingsbestuur heeft Paul Kooij uit Oirsbeek aangesteld als centrummanager voor zowel Sittard als Geleen.

Fotobijschrift: De ondertekening van het convenant Centrummanagement Sittard-Geleen. V.l.n.r.: Jos Maas (bestuurslid CM), Paul Kooij (centrummanager), Pieter Meekels (wethouder), Marcel Jungbauer (bestuurslid CM) en Ruud Burlet (bestuurslid CM). Foto: MCM Productions.


---