Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305


Datum: 12 mei 2009

---


Katwijk Politie zoekt fietser als getuige van mishandeling
De politie is op zoek naar een ongeveer 20 tot 25 jarige fietser die zaterdag 2 mei rond 00.45 uur op de mr. C. Fockstraat nabij de kruising met de Tramstraat getuige is geweest van een mishandeling. Een 17 jarige jongen uit Katwijk werd daar op hardhandige wijze beetgepakt door een man, door hem bedreigd en bestolen van zijn mobiele telefoon. Dit was op het moment dat de jongen daar zijn bromfiets had neergezet en stond te bellen. De fietser stopte, riep de twee nog toe het rustig aan te doen en vroeg toen de man wegliep aan de Katwijker hoe het met hem was. Daarna fietste hij door in de richting van de Zwanenburgerflat.
In verband met het onderzoek naar dit geweld wil de politie graag in contact komen met de fietser. Hem wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie in Katwijk. Dit kan via 0900-8844.

Leiden Bewoner worstelt met inbreker
Een 19 jarige bewoner van een woning aan de Vliet is dinsdag 12 mei in de vroege ochtend in een worsteling geraakt met een inbreker. De bewoner, een student, werd omstreeks 05.40 uur wakker van een geluid bij zijn raam. De student zag daar een persoon staan en dacht dat het een huisgenoot was. De persoon sprong de kamer binnen waarna er een handgemeen ontstond. Hierna sprong de persoon uit het geopende raam, maar kwam ten val. De student is eveneens het raam uitgesprongen waarna er een worsteling ontstond met de persoon. Deze wist te ontkomen, sprong over een heg en daarna op een gereedstaande fiets waarna hij wegreed in de richting van de Bakkersteeg. De politie hield kort daarna de persoon, een 22 jarige Oegstgeestenaar, aan. De politie doet verder onderzoek.

Waddinxveen Auto weg na woninginbraak
In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 mei is ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan. Men wist de woning binnen te komen door gaten te boren in twee ramen. Nadat de woning was doorzocht is er een tas met onder meer een portemonnee, sleutels en rijbewijs gestolen. In de woning werd ook de autosleutel gevonden waarna ook de auto, een zwarte Mercedes, type E 320 CDI, werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326