Leefbaar Rotterdam



dinsdag, mei 12, 2009

Stadsbestuur wil ook af van krakers Palestinastraat

Leefbaar Rotterdam is blij dat het stadsbestuur stappen heeft ondernomen tegen de krakers aan Oostzijde van de Palestinastraat in Kralingen. Leefbaar raadslid Hennie van Schaik bracht de krakers begin april van dit jaar onder de aandacht van het stadsbestuur, nadat hij door bewoners gebeld was over overlast door de aanwezige krakers.

De krakers hebben de woningen in de Palestinastraat begin dit jaar gekraakt. De woningen zijn eigendom van de gemeente Rotterdam en staan al jaren op de lijst om gesloopt te worden. Al vanaf dag één klagen de omwonenden over geluidsoverlast en hebben ze aan de bel getrokken bij politie, de huisbaas en de deelgemeente, maar steeds kregen ze nul op het rekest. Leefbaar Rotterdam vindt het onacceptabel dat Rotterdammers die netjes de huur of hun hypotheek betalen, worden geconfronteerd met overlast van mensen die dit niet doen en vaak geen enkel respect voor de directe omgeving hebben. Daarom vroeg Van Schaik begin april aan het stadsbestuur stappen te ondernemen om een einde te maken aan de overlast die de krakers veroorzaken. Van Schaik is dan ook blij dat de gemeente de krakers gesommeerd heeft de panden te verlaten.

Helaas is het probleem nog niet opgelost, want de krakers hebben geen gehoor gegeven aan de opdracht van de gemeente. In plaats daarvan hebben ze een kort geding aangespannen tegen de gemeente. Gisteren besloot de rechter om op 26 mei a.s. uitspraak te doen. Tot die tijd kunnen de krakers in de panden blijven zitten.