PvdA Rotterdam


Overeenstemming portefeuilleverdeling College Rotterdam

Di 12 Mei 2009 - Redactie

De fractievoorzitters Peter van Heemst (PvdA), Karen Duys (CDA) en Anneke Verwijs (GroenLinks) hebben afspraken gemaakt over de portefeuilleverdeling van de wethouders die deel gaan uitmaken van het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam.

Er zullen na het vertrek van de twee VVD-wethouders twee nieuwe wethouders voor benoeming worden voorgedragen, één uit de kring van de PvdA en één uit de kring van het CDA.

Inmiddels is de kandidaat-wethouder van het CDA bekend: Peter Lamers (40) een geboren en getogen Rotterdammer en woonachtig in Nieuwerkerk aan den IJssel. Peter Lamers is momenteel secretaris van het College van Bestuur van het ROC Zadkine en Statenlid van de provincie Zuid-Holland. Eerder was hij CDA-fractievoorzitter in de deelgemeente Feijenoord.

De PvdA verwacht de procedure voor de keuze van de PvdA kandidaat-wethouder binnenkort af te ronden.

De portefeuilleverdeling wordt globaal de volgende:
* Nieuwe wethouder PvdA: Verkeer & Vervoer en Economie
* Peter Lamers (CDA): Buitenruimte, Sport en (ambtelijke) Concernorganisatie

In de portefeuilles van de huidige wethouders hebben enkele aanpassingen plaatsgevonden. Zo wordt Lucas Bolsius (CDA) wethouder Haven, Luchthaven en Financiën. Milieu wordt aan de bestaande portefeuille van Rik Grashoff (GroenLinks) toegevoegd en Bestuurlijke Organisatie wordt toegevoegd aan de portefeuille van Jantine Kriens (PvdA). De overige portefeuilles blijven ongewijzigd.

De fractievoorzitters verwachten aanstaande vrijdag een aantal aanvullende voorstellen te kunnen presenteren voor het versneld aanpakken van de gevolgen van de economische recessie. In hun ogen de belangrijkste opdracht waar het nieuwe stadsbestuur voor staat.

Dossier


* Peter van Heemst

OV-verbod voor lastpakken
Peter van Heemst

Foto albums


* Debat: EU-referendum ja of nee?

* Peter van Heemst en Wouter Bos in Delfshaven
* Peter van Heemst Lijsttrekker