Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ onthult content bèta-versie op NAVTEQ.com
Website toont NAVTEQ kaart-, verkeer- en locatieproducten

Veldhoven, 12 mei, 2009 - NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, lanceert vandaag de bètaversie van een nieuwe NAVTEQ.com-showcase. Deze bevat krachtige kaarten, actuele verkeersgegeven en dynamische locatiecontent. De mensen die de wegen rijden om de wereldkaart te bouwen, geven bezoekers van de website nu de mogelijkheid om de grote hoeveelheid NAVTEQ-bronnen te ontdekken op NAVTEQ.com.

Sinds 1985 zet NAVTEQ de toon voor de industrie voor kwalitatieve, nauwkeurige gegevens. Nu is NAVTEQ de meest gebruikte navigatiekaart* en wordt hij gemiddeld 100 miljoen keer per dag geraadpleegd.

Bedrijven die voorbeelden zoeken van locatiegebaseerde content die voldoen aan de huidige behoeften van applicatieontwikkelaars, aanbieders van content en hun eindgebruikers kunnen terecht op NAVTEQ.com. Hier vinden zij de meest uitgebreide en nauwkeurige geografische database-producten.

De NAVTEQ.com showcase bevat:


1. De laatste versie van de NAVTEQ-kaart: de website bevat de meest recente versie van NAVTEQ®-kaart in 77 landen.


2. Extra nauwkeurige adresbepaling: de website bevat extra nauwkeurige adresbepaling in vijf landen (Verenigde Staten, Rusland, Tsjechië, Singapore en Australië). Deze geven een betere nauwkeurigheid van locaties en/ of bestemmingen door middel van extra nauwkeurige adresbepaling.


3. Overzichten van afslagen & realistische verkeersborden: de website bevat meer dan 9.000 overzichten van afslagen in West-Europa en Noord-Amerika. De overzichten helpen bij ingewikkelde manoeuvres en zijn afgebeeld op de kaart.


4. Merklogo's: de website bevat gegevens en merklogo's voor een gemakkelijkere oriëntatie en de vertegenwoordiging van verkooppunten.


5. 2D-overzichten: De website bevat 2D-overzichten van bijna 200 steden in Europa en Noord-Amerika.


6. Satellietbeelden: de website bevat wereldwijde satellietbeelden.


7. Verbeterde hoogtecontouren: de website bevat wereldwijde hoogtecontouren voor gebruik in applicaties van klanten.


8. Opstapplaatsen / haltes / taxistandplaatsen: de website bevat opstapplaatsen, in- en uitgangen naar haltes en taxistandplaatsen in steden die beschikken over NAVTEQ Discover Cities.


9. Actuele verkeersgegevens: de website bevat op dit moment actuele verkeersinformatie met live traffic voor alle 64 gebieden in Noord-Amerika. Dit is te zien op alle kaartafbeeldingen van Noord-Amerika


10. Ingratie van Map Reporter: de website ondersteunt ook Map Reporter. Hierin wordt feedback vanuit de samenleving vast gelegd die essentieel is voor de kwaliteit van de NAVTEQ-kaart

"We hebben een eenvoudig te gebruiken ervaring gecreëerd om onze klanten, ontwikkelaars en partners te wijzen op de breedte en diepte van NAVTEQ's diensten", zegt John MacLeod, Executive Vice President bij NAVTEQ. "De nieuwe bèta-site bevat verse gegevens, nieuwe producten en innovatieve manieren om onze kaartproducten te gebruiken. We hopen dat de NAVTEQ.com-ervaring nieuwe ideeën en implementaties voor de industrie oplevert."

NAVTEQ.com is de bestemming voor bedrijven die locatiegebaseerde content zoeken. Het is beschikbaar in zes talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands.


* Gebaseerd op GSP-gebaseerde, ingebouwde en draagbare navigatieapparatuur die vanaf 2000 in de V.S. en Europa zijn gekocht.

(480 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en kaartinhoud die de kracht zijn achter navigatie en locatiegebaseerde diensten wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft meer dan 4.000 werknemers verspreid over 190 kantoren in 39 landen. Voor meer informatie kijk op http://www.navteq.com

NAVTEQ and Map reporter are trademarks in the U.S. and other countries. All rights reserved.

Voor meer informatie kijk op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/NAVTEQ/NAVTEQ-onthult-content-bta-versie-op-NAVTEQcom/n/4390 of neem contact op met:

Claire Backhurst Ilona de Bok NAVTEQ LEWIS PR

Tel: +44.16.28.480.904 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: claire.backhurst@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com