Ingezonden persbericht


Beste 12 terrassen van Nederland.
SpecialBite spotters en lezers maken hun keuze; zomereditie nu in de winkel

Het beste eten op de meest bijzondere terrassen op de mooiste plekken. De toonaangevende restaurantgids SpecialBite koos voor iedere provincie van het land de meeste speciale hang outs. Dé bestemmingen voor een heerlijke zomer in Nederland. SpecialBite is selectief, naast het eten wordt ook het interieur en de locatie beoordeeld.

De 12 beste:

* Noord-Holland: Amstelveen, Aan de Poel; zwoele zonsondergang aan de poel
* Zuid-Holland: Ter Heijde aan Zee, Elzenduin Beach; de zomer smaakt naar meer
* Utrecht: Rhenen, 't Kalkoentje; über-romantisch onder de bomen.
* Gelderland: Doorwerth, Adriano; Italiaanse kwaliteit onder de grote parasols.
* Overijssel: Zwolle, Librije's Zusje; binnentuin in stijl.
* Flevoland: Almere, PoortDok; voeten in het zand en een koel glas in je hand.
* Groningen: Leens, Schathoes Verhildersum; altijd de juiste keuze.
* Drenthe: Roden, Cuisinerie Mensinge; puur natuur in de top van Nederland.
* Friesland: Ternaard, De Waard van Ternaard; designherberg op een onverwachte plek.
* Limburg: Sittard, Silvester's; lang leve het vakantiegevoel.
* Noord-Brabant: Ulvenhout, 't Jagthuijs; Klassiek; chic en smaakvol.
* Zeeland: Domburg, Het Badpaviljoen; glamour in de duinen.

De uitverkiezing kwam tot stand door de stemmen van de vaste SpecialBite spotters en de bezoekers van de site SpecialBite.com. Zij kozen per provincie het beste terras. De winnaars zijn te vinden op: www.specialbite.com/terrasverkiezing.

Terrassengids: SpecialBite viert de heerlijke Hollandse zomer

Van hipste strandtent tot theetuin onder de appelbomen. SpecialBite viert de heerlijke Hollandse zomer met een supergebruiksvriendelijk gidsje dat zo mee kan in de tas of het dashboardkastje. Het vaste team van spotters heeft ditmaal 126 terrassen geselecteerd. In één oogopslag zie je hoe elk restaurant scoort op uitzicht, specialiteit en dat ene onbenoembare dat een adres So SpecialBite maakt. Foto's van lange tafels in het weiland en vive la France-pleintjes maken dat je nog meer in de stemming kom. Bovendien lees je per hotspot tips voor mooie routes en leuke dingen die je in de buurt kunt doen. Ook aan de picknickmand is gedacht, met zalige, super Hollandse receptjes voor onderweg. SpecialBite zomer 2009: voor iedereen die dol is op culinaire ontdekkingen in de buitenlucht. Deze speciale zomereditie ligt vanaf 14 mei in de winkels.

Over SpecialBite

SpecialBite bestaat sinds 1999 en is een van de belangrijkste restaurantgidsen van het land. In november komt de jaargids uit met daarin de 501 meest bijzonder restaurants van Nederland. Wie élke dag new & hot wil eten gaat naar www.specialbite.com, waar ruim 1.600 restaurants worden gerecenseerd. De site krijgt dit jaar een complete restyling. Naast recensies bevat de site voortaan veel meer actuele culinaire informatie. SpecialBite selecteert restaurants niet alleen op de culinaire kwaliteiten. Ook het interieur en de locatie moeten bijzonder genoeg zijn om een restaurant het predikaat 'special' te geven. SpecialBite is onderdeel van Kosmos Uitgevers.

SpecialBite zomer 2009, verkrijgbaar vanaf 15 mei 2009, 146 pagina's, prijs: ¤ 6,95

www.specialbite.com www.kosmosuitgevers.nl