ABVAKABO FNV

Informatiebijeenkomst Pensioenen afdeling Rijnstreek Leiden

In aansluiting op de landelijke bijeenkomsten nodigt de afdeling Rijnstreek Leiden u uit voor een

Informatiebijeenkomst Pensioenen op
vrijdagmiddag 5 juni om 14.00 uur
Perzikweg 7 te Leiden

De bijeenkomst staat in het teken van de huidige kredietcrisis en de mogelijke gevolgen voor uw pensioen. Voor iedereen is dit belangrijk of je nu aan het begin van je arbeidzame leven staat of bijna je pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. Wat blijft er over van ons pensioen en wat kan er aan worden gedaan. Door uzelf of door de bond.

Door de heer van As van het op dit gebied gespecialiseerde bureau Proambt te Heerlen zal op de technische merites worden ingegaan. Er zal algemene informatie voor met name de werkenden onder ons worden gegeven, waarbij premies, pensioenopbouw,
pensioenuitkeringen,indexatie etc. aan bod komen. Wat zijn de (on)mogelijkheden om daar iets aan te doen? Voorts komen de toeslag AOW uitkering wanneer de jongere partner geen eigen inkomen heeft en de afbouw van de algemene heffingskorting voor de niet of weinig verdienende partner aan de orde.

De heer Barnhoorn, beleidsmedewerker bij de ABVAKABO FNV zal vervolgens ingaan op de beleidsmatige kanten van de zaak. Hoe vindt de besluitvorming plaats en op welke manier kunnen we daar invloed op uitoefenen.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle belangstellende leden. Ook niet-leden zijn welkom zodat zij kunnen kennismaken met de bond. Neem daarom allen een niet-lid mee. Na afloop is er gelegenheid tot discussie met daarna een hapje en een drankje, zodat u niet met een lege maag naar huis gaat. Tegen 19.00 uur zal de afsluiting plaatsvinden.

Aanmelding
Tot uiterlijk 25 mei 2009 kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst via e-mail of per telefoon bij Corrie Geradts tel. 079 3536617 onder vermelding van naam, adres - woonplaats, sector/werkgever en of u deel wilt nemen aan het buffet na afloop.
Het belooft een interessante bijeenkomst te worden en wij rekenen op uw deelname.