Ingezonden persbericht


Persbericht

De Meridiaan uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2009

De Meridiaan uit Westervoort - kleinschalig wonen voor dementerende ouderen - is uitgeroepen tot Beste Zorgafdeling 2009. De jury van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft dit vandaag bekend gemaakt. De zorgverleners van De Meridiaan ontvingen het bijbehorende insigne van juryvoorzitter Martin van Rijn en staatssecretaris VWS, Jet Bussemaker. De bekendmaking van de Beste Zorgafdeling 2009 vormt de afsluiting van de PGGM-actie Hart voor de Zorg.

Juryvoorzitter Martin van Rijn:"De Meridiaan is een voorbeeld hoe ouderenzorg in Nederland zou moeten zijn. Deze zorgafdeling van Verpleeghuis Zevenaar is onderdeel van de samenleving en de betrokken zorgverleners bieden een zeer belevingsgerichte zorg. De wensen van de cliënt staan centraal en familieleden worden nauw betrokken. De enorme teamgeest, het enthousiasme en de huiselijke sfeer spreken tot de verbeelding. De Meridiaan is een plek waar je je dierbaren met een gerust hart aan kunt toevertrouwen."

Van de drie genomineerde afdelingen eindigde op de tweede plaats Havenzicht uit Rotterdam, opvang voor dak- en thuislozen van Stichting Centrum voor Dienstverlening. De derde plaats komt voor rekening van De Oever uit Alphen aan den Rijn, zorgafdeling voor ouderen met lichamelijke klachten (Verpleeghuis Oudshoorn).

Positieve aandacht voor de mensen in zorg en welzijn PGGM vraagt met de actie Hart voor de Zorg aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Mensen in de sector zorg en welzijn werken met hart en ziel voor andere mensen. Hun ondersteuning maakt alle verschil. Ruim 5.000 Nederlanders bedankten hun zorgverleners via www.wit-hart.nl. Een ruime verdubbeling van de 2.000 bedankjes in 2008. PGGM bezorgt vandaag - de internationale Dag van de Verpleging - alle ingezonden bedankjes bij de betreffende zorginstellingen.

Samenstelling jury
Een onafhankelijke jury heeft alle inzendingen beoordeeld en drie afdelingen genomineerd op inhoudelijke punten. De jury bestaat uit Martin van Rijn, voorzitter raad van bestuur van PGGM, Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale medaille van het Rode Kruis in 1997.

Over PGGM

PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel ruim EUR 68 miljard pensioenvermogen van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in zorg en welzijn.

Hilversum, 12 mei 2009

David Uitdenbogaard, woordvoerder
E-mail: david.uitdenbogaard@pggm.nl
Telefoon 030 - 277 97 35