Ingezonden persbericht


TWEEDE SEIZOEN 40 DAGEN ZONDER SEKS VAN START
40 dagen zonder seks, vanaf dinsdag 12 mei, om 20.30 uur, op Nederland 3

Vanmiddag is het tweede seizoen van 40 dagen zonder seks officieel van start gegaan met een gastcollege van Arie Boomsma op een middelbare school in Amsterdam. In een klaslokaal vol leerlingen vertelde Arie over de inhoud van het programma, ging hij in op de vragen van de leerlingen en volgde hij samen met de leerlingen een online masterclass.

Arie startte zijn gastcollege met vragen over hoe de leerlingen naar seks kijken en de redenen om het programma 40 dagen zonder seks te maken.

Daarna introduceerde Arie de Masterclass. Via een groot scherm volgden de leerlingen samen met Arie de masterclass van onder andere Eline, de deelneemster die vanavond te zien is om 20.30 uur op Nederland 3. Direct na iedere uitzending wordt er een masterclass op de website geplaatst. Elke masterclass gaat in op een eigen thema zoals: alcohol, uiterlijk en porno. Op de website komen in totaal acht interactieve internetcursussen die bestaan uit een fragmenten van de uitzending, verschillende vragen en een persoonlijk advies.

Ook is er na de eerste uitzending via de website www.40dagenzonderseks.nl een widget te downloaden. Via deze widget kunnen jongeren hun eigen 40 dagen zonder... starten. Bijvoorbeeld 40 dagen zonder snoep of 40 dagen zonder televisie.

In de tweede serie van 40 dagen zonder seks wil de EO jongeren aanmoedigen na te denken over liefde, trouw en intimiteit. 40 dagen zonder seks wil in plaats van over jongeren, met jongeren in gesprek gaan. Zowel op tv als op scholen, in kerken en via de website van het programma. Ook ontwikkelde de EO in samenwerking met de Evangelische Alliantie ondersteunde materialen voor ouders, scholen en kerken.

Vanavond is de eerste uitzending van het programma te zien op Nederland 3. In die uitzending duikt Arie Boomsma in het leven van Eline, een 23-jarige stewardess.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht