Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA stelt vragen over verplaatsing bushalte naar Teylerplein

Op de Nagtzaamstraat tussen de Zomerkade en de Teding van Berkhoutstraat worden twee haltes van lijn 2 opgeheven. Daarvoor in de plaats moet een halte bij het Teylerplein komen. Bewoners hebben hier bezwaar tegen omdat het ten koste gaat van groen en de veiligheid voor spelende kinderen in gevaar brengt. PvdA-raadslid Moussa Aynan heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B&W.

Onlangs hebben de bewoners rond het Teylerplein 130 handtekeningen van omwonenden verzameld in een poging de plannen voor een nieuwe bushalte op het Teylerplein tegen te houden. De bewoners vrezen dat de veiligheid van de kinderen die van de speelgelegenheden op het plein gebruik maken in het geding zal komen. Ook zal er groen verdwijnen, terwijl er in deze versteende buurt al zo weinig groen te vinden is. Als derde punt voeren de bezwaarmakers aan dat het parkeerprobleem rond het Teylerplein alleen maar zal toenemen als er een bushalte komt.

PvdA-raadslid Moussa Aynan kan zich veel voorstellen bij deze bezwaren. Aynan: "De Partij van de Arbeid wil dat er eerst goed naar de bezwaren van de buurtbewoners gekeken wordt alvorens er groen licht voor de nieuwe bushaltes gegeven wordt. Ook wil de PvdA weten waarom er nieuwe bushaltes nodig zijn, en wat de reden voor de verplaatsing en opheffing van de huidige bushaltes is".

*** EINDE PERSBERICHT ***