Gemeente Vlaardingen


Voetbalplein voor jarige Jan Ligthartschool

12 mei 2009
De Jan Ligthartschool viert twee weken lang het 125-jarig bestaan van de school. Wethouder Anny Attema van onderwijs heeft op dinsdagochtend 12 mei geholpen met onthullen van de nieuwe naam van het schoolplein van de school: Meester Hemmo Hemmesplein.

Meester Hemmo Hemmesplein
Hemmo Hemmes, de vorig jaar overleden schooldirecteur, was groot voorstander van het vieren van het 125-jarig jubileum. Door zijn ziekte en overlijden in 2008 is dit uitgesteld . Mede uit eerbetoon aan Hemmo Hemmes, die zeventien jaar directeur was, viert de school het 125-jarig bestaan alsnog. Zijn vader onthulde samen met de nieuwe schooldirecteur, Jack Holten, de plaquette ter nagedachtenis aan Hemmo Hemmes.

Met tijdmachine naar 1883
Na de onthulling zongen alle kinderen een schoollied. Hierna kwamen de scholieren aan de beurt voor de symbolische opening van de jubileumweken. De ene groep 8 ging in moderne kleding een tijdmachine in en de andere groep 8 kwam er met kleding van 125 jaar geleden uit. Terug naar 1883!
Van sommige kinderen hebben de ouders en de opa en oma ook op de Jan Ligthartschool gezeten.

In een mooi ouderwets jurkje de loopplank af, met een beetje hulp! Foto: Roel Dijkstra

Voetbalplein
Het allerlaatste grote project dat Hemmo Hemmes heeft aangepakt, is het pleiten voor een voetbalplein. Het voetballen op het schoolplein leverde de school behoorlijk wat schade op en samen met wijkagent Romano heeft de schooldirecteur het voetbalplein bedacht. Ook de gemeentelijke wijkcoördinator werd betrokken en onder meer door de bijdragen van de gemeente en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kon het voetbalplein gerealiseerd worden. Dit plein werd eveneens op 12 mei officieel 'geopend'.

De leerlingen hebben zin in de jubileumweken!
Foto: Roel Dijkstra