Vereniging Milieudefensie

'Kies nog Wijzer, Kies voor Klimaat'

Duurzame KiesWijzer geeft Europees stemadvies aan jongeren

Amsterdam, 12 mei 2009 - In het kader van haar campagne 'Kies nog Wijzer, Kies voor Klimaat', lanceert Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie, vandaag samen met Stichting Natuur en Milieu (SNM) de duurzame KiesWijzer. Deze KiesWijzer op de JMA-campagnesite www.kiesvoorklimaat.eu is een simpel en effectief middel om tot een duurzaam keuze te komen bij de Europese parlementsverkiezingen van 4 juni. Met de campagne 'Kies nog Wijzer, Kies voor Klimaat' wil JMA zoveel mogelijk Nederlandse jongeren motiveren om weloverwogen en duurzaam te stemmen tijdens de aankomende Europese parlementsverkiezingen. Via de online KiesWijzer kunnen zij aan de hand van een vragenlijst over thema's als klimaat, energie, landbouw en natuur te weten komen welke partij het best bij hun duurzame idealen past. Het stemadvies kan op de campagnesite zelf verder uitgediept worden met behulp van achtergrondinformatie over de verschillende partijen, zoals filmpjes van interviews met kandidaten.

De JMA-campagne is begin mei van start gegaan. "We moeten beter met onszelf en de aarde omgaan", stelt Zoë van Mansfeld, coördinator van JMA. "Het tegengaan van problemen als klimaatverandering is complex, maar urgent én haalbaar. Met hun stem kunnen jongeren bepalen wie er in Brussel opkomt voor hun duurzame toekomst. De duurzame KiesWijzer is een hulpmiddel om je eigen duurzame stem te bepalen en zelf te kiezen voor een duurzamer wereld! Onze Jongeren Ambassadeurs laten zien waar de partijen voor staan en motiveren hen om groen te stemmen."

Jongeren Ambassadeurs De Jongeren Ambassadeurs van JMA zijn acht jongeren die, in de aanloop naar de verkiezingen, de verschillende partijen en hun kandidaten op de voet volgen. Ze doen daarvan verslag via de site, blogs, twitter en youtube. Jongeren Ambassadeur Jeroen van der Wees (20) uit Den Haag: "Jongeren kunnen het verschil maken voor hun eigen toekomst. De partijen en hun kandidaten verschillen enorm als het gaat om duurzaamheid. De KiesWijzer is een goede start voor jongeren om daarin meer inzicht te krijgen. Daarnaast moeten ze vooral op de site onze verslagen lezen, onze filmpjes bekijken en onze blogs lezen. We proberen taaie politieke informatie op die plekken om te zetten in wat jongeren moeten weten om weloverwogen duurzaam te kunnen stemmen."

De Jongeren Ambassadeurs zijn te volgen via: Blog: www.kiesvoorklimaat.eu Twitter: www.twitter.com/kiesvoorklimaat Youtube channel: www.youtube.com/kiesvoorklimaat