Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 13 mei 2009

Geld besparen op basis van belgedrag

In de nieuwe versie van het Nederlandse online financieel platform Yunoo, wordt het mogelijk gemaakt om geld te besparen aan de hand van het belgedrag van een gebruiker. "Dit levert een gemiddelde besparing op van 200 euro per gebruiker op jaarbasis" aldus Kevin Voges , één van de oprichters van het platform.

Belgedrag vergelijken

Yunoo zoekt de goedkoopste abonnementen op producten en diensten in de markt en vergelijkt deze met de huidige situatie van de gebruiker. Men ziet direct wat de vaste lasten zijn en hoeveel geld hierop bespaard kan worden. Besparen op mobiel bellen wordt mogelijk gemaakt door een analyse uit te voeren op de belfacturen van de gebruiker. Vervolgens wordt er een match gemaakt op basis van het belgedrag van de gebruiker, met meer dan 500.000 mogelijkheden van alle telecomaanbieders in Nederland. Het resultaat van deze analyse is het best passende abonnement voor de gebruiker. Voorheen was dit slechts beperkt mogelijk door het aantal belminuten en sms'jes in te vullen op vergelijkingssites. Deze vergelijking wordt geïntroduceerd in samenwerking met Delaagsterekening.nl

Bepaarmogelijkheden

Het platform Yunoo is afgelopen maart gelanceerd en heeft nu rond de 20.000 gebruikers. "Er wordt geluisterd naar de gebruiker en samen bouwen wij het beste online financieel platform van Nederland." zegt Dirk Menkveld, medeoprichter en verantwoordelijk voor o.a. product management bij Yunoo. Met de nieuwe bespaarmogelijkheid op mobiele telefonie, lanceert Yunoo de eerste uit een reeks van relevante besparingen op huishoudelijke uitgaven om haar platform verder te vervolmaken. "Op korte termijn zullen er steeds meer en verschillende bespaarmogelijkheden geïntroduceerd gaan worden zodat er een complete optimalisatie van huishoudelijk gerelateerde uitgaven kan plaatsvinden."

Over Yunoo

Yunoo is een ambitieuze onderneming met als doel slimme financiële informatie voor iedereen beschikbaar te stellen en hét Social Personal Finance platform van Europa te worden. In 2009 won Yunoo de Publieksprijs als één van de meest belovende startups in Europa tijdens The Next Web Conference in Amsterdam. De Consumentenbond liet in haar laatste uitgave van de Digitaalgids weten positief te zijn over Yunoo. Voorheen opereerde Yunoo onder de naam Qash.

Noot voor de redactie,