LLiNK

Rotterdam, 12 mei 2009

-PERSBERICHT-

Voortbestaan LLiNK lijkt voorlopig veilig
Tanja Lubbers ziet dit als goed moment om plaats te maken voor nieuwe directie

De bewindvoerder van LLiNK heeft de rechtbank vandaag verzocht de voorlopige surseance om te zetten in een definitieve. Dat kon nadat ook de Nederlandse Publieke Omroep had laten weten geen beletsel meer te zien. De NPO wil wel in overleg met de bewindvoerder en LLiNK beoordelen of er verder bezuinigd kan worden dan de omroep zelf heeft voorgesteld.

Tanja Lubbers vindt dit daarom het goede moment te vertrekken als algemeen directeur. De bewindvoerder en zij vinden het beter voor LLiNK als een nieuwe directie en raad van toezicht de strijd voor toetreding tot het publieke bestel voortzetten.

Tanja Lubbers: "Ik draag LLiNK een warm hart toe en vind LLiNK van grote toegevoegde waarde voor het publieke bestel. LLiNK heeft ruim 150.000 leden. Honderden maatschappelijke organisaties, bedrijven en vrijwilligers hebben ons het afgelopen jaar geholpen dat te bereiken. Dat toont aan dat veel mensen het belangrijk vinden dat LLiNK blijft bestaan. Het is goed als een nieuwe directie en Raad van Toezicht die strijd voortzetten, samen met de bewindvoerder, het personeel en onze leden. Nu het voortbestaan van LLiNK voor de komende tijd is veilig gesteld is het daar een goed moment voor."

De ledenraad van LLiNK zal - op voordracht van de Raad van Toezicht - beslissen hoe de nieuwe directie wordt samengesteld. Tot die tijd blijft Tanja Lubbers in functie.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---------------------------------------------

Noot voor de redactie,

LLiNK