Gemeente Coevorden

Gemeente past notitie `Uitgangspunten open plekken' aan

Huidige notitie wordt bevroren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft besloten de notitie `Uitgangspunten open plekken' aan te passen. Op die manier kan de gemeente beter omgaan met het toe- en afwijzen van woningbouw op deze plekken. Tot die tijd wordt de huidige notitie bevroren zodat nieuwe aanvragen die binnenkomen niet op basis van de `oude' notitie hoeven worden te beoordeeld.

Het college heeft op 1 juni 2004 de notitie `Uitgangspunten open plekken' vastgesteld. Met een open plek wordt bedoeld een fysiek onbebouwde ruimte, gelegen tussen bestaande bebouwing in de bebouwde kom, waarop mogelijkheden aanwezig zijn voor de bouw van ten hoogste twee woningen. Uit een evaluatie van de notitie blijkt dat de notitie niet meer actueel is en in bepaalde gevallen onvoldoende handvat biedt en niet specifiek genoeg is om adequaat en eenduidig bouwaanvragen te beoordelen. Hierdoor worden rechtsgelijkheid, uniformiteit en duidelijkheid niet bevorderd.

Aanvragen

Het besluit om de notitie te bevriezen, wordt op de gemeentelijke informatiepagina in Coevorden Huis aan Huis en op de gemeentelijke website gepubliceerd. Aanvragen die voor de publicatiedatum zijn ingediend, worden op basis van de oude notitie beoordeeld. Aanvragen die binnenkomen nadat het besluit is gepubliceerd, worden beoordeeld zodra de herschreven notitie van kracht is. Naar verwachting wordt de herschreven versie in het eerste kwartaal van 2010 aan de gemeenteraad voorgelegd.