Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Nieuwsberichten
5. EUR 1 miljoen subsidie voor Olympisch Plan 2028

Sport

EUR 1 miljoen subsidie voor Olympisch Plan 2028

Nieuwsbericht, 12 mei 2009

Staatssecretaris Bussemaker van VWS stelt voor 2009 een subsidie van EUR 1 miljoen beschikbaar aan het Program Office van het NOC*NSF voor de uitvoering van het Olympisch Plan 2028.

Dit maakte zij vanavond bekend, nadat de sportbonden tijdens de Algemene Ledenvergadering instemden met het Olympisch Plan 2028 van NOC*NSF. De organisatie van de Olympische Spelen in 2028 zou van het plan de uitkomst kunnen zijn.

Positieve bijdrage

"Het Olympisch Plan 2028 van het NOC*NSF straalt ambitie uit en steunt in meerdere opzichten het kabinetsbeleid voor een gezonde Nederlandse samenleving. Het plan stelt sport centraal, maar levert vooral ook een positieve bijdrage aan de kwaliteit van onze samenleving op gebieden als gezondheid, onderwijs, cultuur, economie, werkgelegenheid, ruimtelijke ordening en verkeer. Met de subsidie van EUR 1 miljoen kan het program Office het komende jaar alvast aan de slag met de regie op het Olympisch Plan en de uitvoering van overkoepelende taken, zoals relatiebeheer, communicatie en programmamanagement," zei Bussemaker in een eerste reactie op het Olympisch Plan 2028.

Andere partijen

Samen met andere departementen gaat de staatssecretaris het plan de komende weken nader bestuderen, om voor het zomerreces te komen met een kabinetsreactie. Daarbij worden ook de financiële consequenties van het Olympisch Plan onder de loep genomen.

Het kabinet hecht eraan dat NOC*NSF intussen ook andere partijen benadert over het Olympisch Plan 2028, zoals provincies en gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Want alleen als al deze partijen zich achter het plan scharen, is het mogelijk in Nederland de Olympische ambities te realiseren.

De ministeries van VWS, EZ en VROM en de 4 grote steden - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht - hebben het haalbaarheidsonderzoek gefinancierd.

Verwante informatie