Stadsdeel Amsterdam Centrum


Stadsgesprekken UNESCO 14 mei en 3 juni

11 mei 2009

Wat vindt ú van de grachtengordel als Werelderfgoed? Op donderdag 14 mei vindt het eerste UNESCO-stadsgesprek plaats, bedoeld voor het zuidelijke en oostelijke deel van de binnenstad. U bent van harte uitgenodigd! Het volledige programma vindt u hieronder. Het nominatiedossier om de 17de eeuwse grachtengordel te plaatsen op de UNESCO Werelderfgoedlijst ligt in Parijs. In de vorige krant (en in de UNESCO-special van 11 maart) kon u al lezen over de stadsgesprekken die stadsdeel Centrum op 14 mei en 3 juni rond dit onderwerp organiseert. Het stadsdeel hoort namelijk graag uw mening over de nominatie en wil graag weten welke vragen er leven over de grachtengordel als Werelderfgoed.

In de stadsgesprekken kunnen bewoners, ondernemers en direct betrokken organisaties - de zogeheten stakeholders - met elkaar van gedachten wisselen over UNESCO. Wat komt er kijken bij de aanwijzing, wat betekent de aanwijzing voor ons allemaal en hoe kunt ú een bijdrage leveren aan het behoud van de grachtengordel?

Samen met Bureau Monumenten & Archeologie en de Commissie voor Welstand & Monumenten organiseert het stadsdeel op donderdagavond 14 mei in de Amstelkerk het eerste UNESCO-stadsgesprek, bedoeld voor het zuidelijke en oostelijke deel van de binnenstad. Voor het Stadshart en het westelijke deel van de binnenstad is er op woensdagavond 3 juni een stadsgesprek.

Programma 14 mei
Het programma op donderdag 14 mei ziet er als volgt uit: 19.30 uur - Inloop met koffie & thee
20.00 uur - Opening en welkom door stadsdeelsecretaris Anneke Eurelings
20.10 uur - Toelichting UNESCO door stadsdeelvoorzitter Els Iping 20.25 uur - Mogelijkheid tot het stellen van vragen 20.35 uur - Pauze
20.50 uur - Marktplaats UNESCO
22.15 uur - Afsluiting

Wanneer en waar
Donderdag 14 mei, Amstelkerk (Amstelveld 10), 19.30 uur.

RSVP
Wij stellen het op prijs wanneer u zich tevoren aanmeldt via stadsdeel@centrum.amsterdam.nl o.v.v. 'Mw. M. Brouwer UNESCO-stadsgesprek 14 mei', of door te bellen met 020 552 4455.

Meer informatie
www.centrum.amsterdam.nl > Kalender > Informatie- en inspraakbijeenkomsten