Gemeente Alphen-Chaam

Rioolvervanging en herinrichting Ulicotenseweg en omgeving

Rioolvervanging en herinrichting Ulicotenseweg en omgeving

De Gemeente Alphen-Chaam nodigt belangstellenden uit voor de eerste informatieavond voor het project `Rioolvervanging Ulicotenseweg eo' op donderdag 14 mei. De informatie in de grote zaal van Herberg De Flierefluiter (Ulicotenseweg 10 in Chaam) begint om 19.30 uur. De zaal is om 19.15 uur open.

Tijdens deze avond komen onder andere de doelstelling en aanpak van het project ter sprake. Ook wordt ingegaan op de planning en de betrokkenheid van bewoners bij het maken van het ontwerp.

De riolering in de Ulicotenseweg (tussen Dorpsstraat en de grens bebouwde kom), Beckershagen, Schootakkerstraat, Kerkstraat en een deel van de Kapelstraat verkeert in zeer slechte staat en dient te worden vervangen. Om dit te kunnen realiseren zal alle bestrating moeten worden verwijderd. Voor de gemeente een goed moment om ook de bovengrondse inrichting te herzien. Daarbij kunt u denken aan het aanpassen van de bestrating, parkeren en groen, maar ook aan het verbeteren van de doorstroming van het verkeer en het nemen van snelheidsremmende maatregelen. De voorbereidingen van het project zijn inmiddels in volle gang, zo zijn er meetwerkzaamheden uitgevoerd en is een ontwerpbureau benaderd dat zich gaat buigen over de inrichting van de straten. Bij het maken van het ontwerp wil de gemeente graag de bewoners en belanghebbenden betrekken om uiteindelijk te komen tot een zo breed mogelijk gedragen plan.