Gemeente Twenterand


Landelijk op de 27e plaats
Vloedgraven beste Klimaatstraat van Twenterand

De Vloedgraven in Den Ham is op de 27e plaats geëindigd in de strijd om de beste Klimaatstraat van Nederland. Daarmee behoren ze tot de beste 500 Klimaatstraten van Nederland. Bovendien zijn ze daarmee de beste van de vijf straten uit de gemeente Twenterand die mee hebben gedaan aan het Klimaatstraatfeest. Wethouder Van Abbema is trots op de prestaties van de straten uit Twenterand: "Het geeft maar aan dat ook de inwoners van Twenterand steeds meer rekening houden met hun eigen leefomgeving en die van anderen."

In totaal hebben 3287 straten in Nederland meegedaan aan het Klimaatstraatfeest. Tot en met 31 maart konden de straten zoveel mogelijk punten verzamelen door acties te organiseren die bijdragen aan een duurzame samenleving. De Gironde uit Leusden heeft de eer zich de beste klimaatstraat van Nederland te mogen noemen. De Vloedgraven is de beste klimaatstraat van Twenterand.

Twenterandse straten
Uit de gemeente Twenterand deden vijf straten mee: de Oranjestraat uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, de H.J. Meijerstraat uit Vriezenveen en de Zomerweg, Kottergoren en Vloedgraven uit Den Ham. Deze laatste drie zaten bij de beste 500 straten van Nederland. De Zomerweg werd 369e, Kottergoren 221e en de Vloedgraven 27e. Dat betekent dat deze straten op 16 mei, op kosten van de organisatie, wijn en bier koud zetten bij een goedgevulde barbeque en feestelijke aankleding - én het Klimaatstraatfeestganzenbord spelen!

Vloedgraven
Ook op 16 mei, bezoekt wethouder Van Abbema de beste klimaatstraat van de gemeente Twenterand, De Vloedgraven in Den Ham. Zij zal hen de 'duurzame prijs' t.w.v. ¤ 500,- uitreiken.