Ingezonden persbericht


Persbericht

PvdA Jongeren Rijnmond: belachelijk dat het CDA er een wethouder bij krijgt!

Rotterdam - De Jonge Socialisten Rijnmond vinden het onbegrijpelijk dat het CDA er weer een wethouder bij krijgt. Het kan niet zo zijn dat een partij met slechts drie zetels ook drie wethouders levert. Wij helpen Peter van Heemst graag aan zijn uitspraak te herinneren dat het CDA (en vroeger de VVD) veel te royaal zijn bedeeld met het aantal wethoudersposten.
De huidige politieke situatie is niet fraai. Het CDA moet haar plaats kennen en zou geen wethouders moeten krijgen waar ze geen recht op heeft. Nut en noodzaak van een CDA- wethouder op de pretportefeuille van Sport, Buitenruimte en Ambtelijke Organisatie, zien wij in het geheel niet. Deze portefeuille zou makkelijk onder de rest van de bestaande wethouders kunnen worden verdeeld.
Graag herinneren wij PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst aan een uitspraak die hij twee maanden geleden bij een bezoek aan de Jonge Socialisten heeft gedaan. Hierin stelde hij dat "achteraf gezien het aantal wethouders voor zowel het CDA, als de VVD, te royaal is geweest". In deze context vinden we het dan ook onbegrijpelijk dat het CDA er nóg een wethouder bij zal krijgen.
De Jonge Socialisten zijn van mening dat de voorgestelde extra PvdA-wethouder op Verkeer & Vervoer en Economie wél zeer nuttig is. Dit is een lastige en zeer belangrijke portefeuille, die niet makkelijk onder te brengen is bij de andere wethouders, die het al erg druk hebben. De JS Rijmond zou willen voorstellen de huidig vice-fractievoorzitter en oud JS'er Richard Moti voor te dragen als wethouder Verkeer & Vervoer en Economie. Richard heeft veel goede ideeën over onder andere gratis openbaar vervoer, is een uitstekend politicus en heeft in de afgelopen raadsperiode als financiënwoordvoerder bewezen dat hij iemand is die de zware portefeuille aan moet kunnen.

Noot voor de redactie (