Gemeente Haren

Voorontwerp Beeldkwaliteitplan Scharlakenhof

Inspraak

14/05/2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat zij op 28 april 2009 het voorontwerp Beeldkwaliteitplan Scharlakenhof hebben vastgesteld. Het voorontwerp Beeldkwaliteitplan wordt op grond van artikel 150 van de Gemeentewet en de gemeentelijke inspraakverordening vrijgegeven voor inspraak. Vanaf vrijdag 15 mei 2009 tot en met donderdag 25 juni 2009 ligt het voorontwerp Beeldkwaliteitplan ter inzage (zes weken).

Inhoud voorontwerp Beeldkwaliteitplan Scharlakenhof Het plangebied is het zwembad en de sporthal Scharlakenhof aan de Geertsemaweg te Haren en het terrein direct naast en achter het Scharlakenhof ter plaatse van de voormalige buitenbaden. Directe aanleiding voor het beeldkwaliteitplan is het voornemen van de Wind Vastgoed BV, in het plangebied 81 appartementen te realiseren. Normaal gesproken wordt een bouwaanvraag getoetst aan de gemeentelijke Welstandsnota. Omdat de geldende criteria in de Welstandsnota voor het plangebied van dit bouwplan te algemeen zijn om de architectonische uitwerking voldoende te kunnen sturen, is het Beeldkwaliteitplan opgesteld. Het plan bevat nieuwe, op de locatie toegesneden welstandscriteria waaraan de uiteindelijke bouwaanvraag zal worden getoetst.

Terinzageligging
Het voorontwerp Beeldkwaliteitplan Scharlakenhof ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren en in de openbare bibliotheek gevestigd in het sociaal-cultureel centrum 't Clockhuys, Brinkhorst 3 te Haren. Het voorontwerp Beeldkwaliteitplan Scharlakenhof is tevens hiernaast digitaal te raadplegen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen schriftelijke inspraakreacties omtrent het voorontwerp Beeldkwaliteitplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 21, 9750 AA Haren). De reacties worden beoordeeld en kunnen leiden tot aanpassing van het voorontwerp. Hierna stelt de gemeenteraad het definitieve Beeldkwaliteitplan vast.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 22 juni 2009 wordt een inloopbijeenkomst over het voorontwerp Beeldkwaliteitplan Scharlakenhof (en het voorontwerpbestemmingsplan Haren - Scharlakenhof) gehouden in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren. Tussen 19.30 en 21.00 uur kan informatie worden ingewonnen over het voorontwerp Beeldkwaliteitplan en de procedure.

Als u vragen heeft over de inspraak kunt u contact opnemen met de heer S. van Hemmen, telefoonnummer (050) 53 39 941, sp.vanhemmen@haren.nl.

Haren, 28 april 2009
Burgemeester en wethouders van Haren,
mr. M. Boumans MPM, burgemeester
mr. E.M. van Koldam, secretaris