Vialis
BR>

Vialis levert fase 2 Hubertustunnel Den Haag met succes op

Hubertustunnel oplevering fase 2019 (2)
Hubertustunnel oplevering fase 2054 (2)
Hubertustunnel oplevering fase 2059 (2)
14 mei 2009

Op 1 oktober 2008 opende minister Camiel Eurlings de Hubertustunnel in Den Haag. Deze langste stadstunnel van Nederland werd in de nacht van
3 op 4 oktober gedeeltelijk opengesteld voor het verkeer (één rijstrook "stad in" beschikbaar, en "stad uit" beide rijstroken beschikbaar). De periode oktober 2008 tot en met mei 2009 is gebruikt om de Hubertustunnel aan te sluiten op het Hubertusviaduct. Vialis heeft in deze afgelopen maanden, in samenwerking met VTN, de verkeersobjecten voor de Hubertustunnel in de definitieve situatie geplaatst, getest, inbedrijfgenomen en opgeleverd. Inmiddels is de Hubertustunnel volledig open met 2 rijstroken "stad in" en 2 rijstroken "stad uit"..

Voor het uitvoeren van de laatste werkzaamheden werd een afsluiting van de tunnel gepland van vrijdagochtend 8 mei 05.00 uur tot maandagochtend 10 mei 05.00 uur. Na voorspoedige uitvoering van de werkzaamheden werd de tunnel op zondagavond rond 23.00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

Vialis was binnen het project verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisering van de verkeerstechnische installaties van de tunnel. Zo leverde Vialis wegkantsystemen, verkeersregelinstallaties, matrixsignaalgevers, verkeerslichten, slagbomen, bijzondere borden, en het Snelheids Discriminatie Systeem. Dit systeem verhoogt de veiligheid in de tunnel en detecteert onder andere stilstaande voertuigen, langzaam rijdend verkeer, spookrijders en afgevallen lading.
Ook de inrichting van de verkeerscentrale Scheveningen voor de gemeente Den Haag behoorde tot de scope van Vialis.