Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland, 14 mei 2009

Z-986-2009 Aanrijding in Axel
Woensdagavond rond 18.05 uur vond er op de Kerkdreef in Axel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor.
De 42-jarige motorrijder uit Axel reed over de Oranjestraat komende uit de richting van de Kinderdijk. In een bocht hield hij niet voldoende rechts waardoor hij frontaal in aanrijding kwam met de personenauto, bestuurd door een 49-jarige man uit de gemeente Borsele.
De motorrijder is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd een blaastest bij hem afgenomen. Omdat hieruit bleek dat de man teveel had gedronken is ook een bloedproef gedaan.
Door de aanrijding raakte de motor totaal vernield. De auto raakte aan de voorzijde vernield.

O-987-2009 Diefstal uit woning, Tholen
In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.10 uur is er ingebroken in een woning aan de Visstraat in Tholen.
Uit de woning zijn duizenden euro's en kunstvoorwerpen met onbekende waarde weggenomen.
De toegang tot de woning is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.

W-988-2009 Zakkenrollen, Middelburg
Donderdagmiddag tussen 12.20 uur en 12.30 uur is een 41-jarige vrouw uit Middelburg, in een kledingwinkel aan de Lange Delft in Middelburg, door een zakkenroller bestolen van haar bankpas.
Na het betalen van kleding is de pas uit haar jaszak weggenomen. Toen de vrouw, meteen na het ontdekken van de diefstal, haar pasje ging blokkeren bleek dat er al vele honderden euro's van haar rekening waren gepind.

O-989-2009 Brandstichting, Goes
In de nacht van woensdag op donderdag tussen 01.50 uur en 02.30 uur is er brand gesticht aan drie auto's, die geparkeerd stonden aan Boszicht in Goes.
Twee auto's zijn volledig uitgebrand; een derde auto raakte aan de gehele bestuurderskant beschadigd (waardoor ook deze auto vermoedelijk total-loss is).
Inmiddels hebben twee personen aangifte gedaan van brandstichting.