Edenaar rijdt 160.000km in een Canta (gehandicaptenvoertuig)


VEENENDAAL, 20090514 -- In de showroom van 45km specialist Waaijenberg Mobiliteit zit de goedlachse heer Diesman uit Ede. De heer Diesman is een bekende verschijning binnen de firma. Hij kreeg 10 jaar geleden om gezondheidsredenen via de Gemeente Ede een Canta (45km gehandicaptenvoertuig) verstrekt. De Canta wordt geproduceerd en waar nodig aangepast door Waaijenberg Mobiliteit uit Veenendaal. Het voertuig mag rijden op 50- en 80km wegen, fiets- en voetpaden. Parkeren op het trottoir is ook toegestaan.

Het feit dat de heer Diesman binnen 10 jaar zijn derde Canta heeft is niet zo bijzonder maar het aantal kilometers dat hij hiermee rijdt wel.
Hij heeft in totaal al ruim 160.000km met de Canta gereden.
Zo reed hij met de eerste Canta in 4 jaar tijd 60.000km. Met de 2e Canta reed hij in 6 jaar tijd bijna 100.000km en op de vorige maand afgeleverde Canta staat inmiddels ook alweer 2.500km.

Nu zijn dit voor autobestuurders niet zulke spannende kilometrages maar in een 45km gehandicaptenvoertuig met een gemiddelde snelheid van 25km/u betekent dit dat de heer Diesman in totaal al 6400 uur in zijn Canta heeft gezeten.

Dat de heer Diesman ondernemend is hoeft verder niet toegelicht te worden. De Canta wordt gebruikt voor bezoekjes bij familie in de Achterhoek, Elst (nijmegen), Wageningen, Harderwijk en natuurlijk voor de dagelijkse zaken in Ede. Ook rijdt de heer Diesman wekelijks naar Veenendaal om bij Waaijenberg Mobiliteit koffie te drinken en zijn voertuig te wassen. Standaard wordt er dan cake meegenomen voor de monteurs die al jaren zijn Canta's onderhouden en goed kent.





Ingezonden persbericht