SurgiCube op 17e plaats in MKB Innovatie Top 100


`De echte winnaars zijn de chirurg en patiënt'

ROTTERDAM, 20090514 -- De SurgiCube, een innovatie van het bedrijf Hippocratech Surgical behaalde vanmiddag de top 20 van de MKB Innovatie Top 100. De ranglijst is bedoeld als innovatiestimulans voor het MKB en wordt samengesteld door Syntens. Ramón Hilberink, directeur van Hippocratech Surgical, zag zijn innovatie vanmiddag in het Goffert-stadion in Nijmegen op de 17e plaats prijken.

"Het is fantastische dat de SurgiCube erkend wordt als één van de beste innovaties die de laatste jaren in Nederland zijn ontwikkeld", reageert Hilberink enthousiast. "Dat betekent een steeds verdergaande acceptatie van deze nieuwe manier van steriel opereren." De echte winnaars zijn volgens Hilberink de chirurg en de patiënt. "Chirurgen beschikken met de SurgiCube over een onafhankelijk, maar absoluut veilige en volledig vrij toegankelijke werkomgeving. Ervaringen van zowel artsen en patiënten tonen dan ook steeds weer aan dat de SurgiCube bijdraagt aan een veiliger werkwijze en een comfortabele ervaring. In deze tijd waar marktwerking en patiëntvriendelijkheid een belangrijke rol spelen, toont de SurgiCube haar kracht en bewijst het concept dat het een concrete praktische oplossing biedt."

Over SurgiCube
De SurgiCube is een semi-mobiele operatiefaciliteit die chirurgen in staat stelt volledig steriel te opereren zonder het gebruik van een conventionele operatiekamer. "Het is een stand alone luchtbehandelingsinstallatie", legt Hilberink uit. "In een operatiekamer zijn vaak nog besmettingsbronnen aanwezig, zoals apparatuur, de chirurg zelf en assistenten. Door alleen het operatieoppervlak en de instrumenten steriel te maken, worden veel potentiële contaminatiebronnen geëlimineerd." De SurgiCube van Hippocratech Surgical kan in relatief kort tijdsbestek in iedere willekeurige schone ruimte geplaatst worden.
Er ontstaat steeds vaker een significant verschil tussen `eenvoudige' en `ingewikkelde' chirurgische ingrepen. De beschikbare tijd en ruimte in een operatiekamer voor de eenvoudiger ingrepen wordt steeds meer beperkt, doordat er steeds hogere eisen worden gesteld aan steriel werken en door een toename van het aantal patiënten. Met de SurgiCube is het mogelijk om juist die `eenvoudige' ingrepen uit de relatief dure operatiekamer te halen en ambulant uit te voeren.

Over Hippocratech Surgical
Hippocratech Surgical is fabrikant en leverancier van de SurgiCube. Afnemers zijn academische en algemene ziekenhuizen, privéklinieken, dierenklinieken en proeflaboratoria, de overheid, defensie en charitatieve organisaties wereldwijd. Het hoofdkantoor van Hippocratech Surgical is gevestigd in Rotterdam en de productiefaciliteit bevindt zich in Enschede.

Over de MKB Innovatie Top 100
De MKB Innovatie Top 100 is bedoeld als stimulans om te innoveren. De ranglijst is een gezamenlijk initiatief van Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, het ondernemersvakblad Bizz en het Octrooicentrum Nederland. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het MKB in staat is.

Hippocratech Surgical





Ingezonden persbericht