Partij van de Arbeid

Amsterdam en de Crisis!

Datum: Donderdag 14 Mei '09
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam, bij mooi weer in de buitenlucht

De economische crisis treft Amsterdam. Banen staan op de tocht, de bouw van woningen raakt in het slop en de gemeente moet bezuinigen. De drie linkse partijen in de gemeenteraad werken elk aan een eigen plan om dit euvel te bestrijden.

GroenLinks voert campagne met zijn Green Deal, en wil dat Amsterdam bij de bestrijding van de crisis kiest voor groene investeringen die zoveel mogelijk werk en een gezonde financiële toekomst opleveren. Concrete voorstellen zijn investeringen in elektrisch vervoer en isolatie van woningen.

Wat betreft de SP moet Amsterdam zijn rijkdom eerlijker verdelen, geldverkwistende projecten stoppen en verstandig inzetten op werkgelegenheid. De hoogte van uitkeringen moet gegarandeerd worden en moet er subsidie worden gegeven voor het isoleren van woningen en winkels. Verder moeten de topsalarissen bij de gemeente worden aangepakt.

De PVDA vindt dat er extra maatregelen genomen moeten worden om armoede te bestrijden en wil dat iedereen die zijn baan verliest zo snel mogelijk weer aan het werk is. Verder moet de bouwproductie een zetje krijgen. De PvdA wil daarvoor een participatiefonds in het leven roepen. Sinds begin dit jaar zendt de PvdA via Salto het programma KredietcrisisTV uit, over de gevolgen van de economische crisis voor Amsterdam en haar inwoners.

Welke partij heeft het juiste antwoord? Hierover zal het politieke café gaan, met als sprekers:

Menno van der Veen - Filosoof, Publicist; verzorgt een inleidende column

Barn Geurts - Fractie GroenLinks Amsterdam, woordvoerder milieu

Laurens Ivens - Fractie SP Amsterdam, woordvoerder economie

Michiel Mulder- Fractie PvdA Amsterdam, presentator van het programma KredietcrisisTV en woordvoerder financiën.

Het debat wordt geleid door Jupijn Haffmans, voormalig fractievoorzitter van Amsterdam Anders/De Groenen en voorman bij Citycargo