Gemeente Leidschendam-Voorburg


Uit je bol zonder alcohol!

23 april 2009 - Om kinderen tussen de 12 en 15 jaar te laten ervaren hoe het is een leuk feest bij te wonen zonder alcohol te drinken, organiseert de gemeente Leidschendam-Voorburg op vrijdag 15 mei 2009 het alcoholvrije feest Uit je bol zonder alcohol!.

In samenwerking met Stichting Disck (lokaal jongerenwerk), de Parnassia/Bavo groep (preventie afdeling alcohol) en Politie Haaglanden wordt het feest georganiseerd. Het vindt plaats in jongerencentrum KJ 44 aan de Koningin Julianaweg 44 in Leidschendam. Het feest start om 20.00 uur en is uiterlijk om 01.00 uur afgelopen.

Alcoholvrij
Uit wetenschappelijk onderzoek komt duidelijk naar voren dat alcoholgebruik door kinderen blijvend hersenletsel kan opleveren. Als gemeente vinden we het daarom van groot belang de kinderen voor te lichten.

Tijdens het alcoholvrije feest op 15 mei worden verschillende activiteiten georganiseerd. De jongereren zullen op deze manier ervaren dat een feest zonder alcohol heel erg leuk kan zijn!
* Er is een cocktailbar aanwezig, met 2 echte cocktailshakers die heerlijke alcoholvrije cocktails maakt.

* Twee acteurs testen de kennis over alcohol via een quiz, waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Kaartverkoop
Kaartjes zijn vanaf maandag 27 april te koop bij het servicecentrum van de gemeente. Kijk hier voor de openingstijden . De kaartjes kosten 2,50 per stuk inclusief een alcoholvrije welkomstcocktail.
Aan de deur wordt streng gecontroleerd op alcoholgebruik via alcoholtesters. En eenmaal binnen, betekent dat de kinderen niet meer naar buiten kunnen.

Heeft u nog vragen over het feest of over het alcoholbeleid van de gemeente? Neemt u dan contact op met Mariëlle Ribbers, beleidsmedewerker Jeugd van de gemeente via e-mail m.ribbers@leidschendam-voorburg.nl of 070-300 8155 (kantoordagen maandag t/m woensdag).

Poster Uit je bol zonder alcohol

Bekijk de poster in groter formaat (4 mb).