Gemeente Aalburg


6e Aalburgse kunstroute

kunstroute.jpg

Vrijdag 15 mei van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag 16 mei van 11.00 tot 17.00 uur zal de zesde Aalburgse kunstroute weer plaatsvinden. Tijdens deze kunstroute zullen op 14 locaties in de gemeente Aalburg 18 kunstenaars hun werk laten zien in verschillende disciplines, zoals fotografie, schilderkunst, ruimtelijke vormgeving etc.

Alle locaties zijn gratis te bezoeken.
Routeinformatie is vanaf begin mei te verkrijgen bij Co van Soest (Kleibergsestraat 22b), de bibliotheek en bij Aalburgloket en het gemeentehuis in Wijk en Aalburg en tevens bij alle deelnemende kunstenaars. Men kan zelf de eigen route bepalen en starten waar men wil. Alle 14 locaties zijn te herkennen aan de blauwe vlag met het logo van de kunstroute Aalburg.

Dit jaar kiest de kunstroute voor het thema âKunst met kinderenâ; in het dorpshuis in Eethen (nrs. 15, 16) zijn bezoekende kinderen in de basisschoolleeftijd welkom om samen met de kunstenaar te schilderen, te boetseren of met gegoten gips schurend te modelleren. Sommige deelnemende kunstenaars (nrs. 7, 11, 12, 13, 18 en 19) zullen ook bezoekende kinderen de kans geven kennis te maken met de veelheid in vormen die al boetserend, modellerend, tekenend en schilderend kunnen ontstaan.

Ook dit jaar is iedere deelnemende kunstenaar gevraagd één vrij werk ter beschikking te stellen dat in een apart gedeelte in het gemeentehuis zal worden tentoongesteld.

De kunstroute wordt vrijdag 15 mei om 17.00 uur in het gemeentehuis officieel geopend door burgemeester Fons Naterop in aanwezigheid van zoveel mogelijk kunstenaars.

Een aantal horeca-gelegenheden zal speciaal tijdens de kunstroute geopend zijn (zie achterkant routeinformatiefolder).

Onderstaand een overzicht van de deelnemende kunstenaars en voorzover beschikbaar, een impressie van hun werk.


* Programma kunstroute 2009 pagina 1.pdf

* Programma kunstroute 2009 pagina 2.pdf

Robert Doesburg Corine Hagelaars Hetty van der Heijden Annemarie Klein Anneke Koekkoek-Nawijn Willeke van de Maat Orhan Otay Nelly Ottink Aquarelgroep Perspectief: Willy Vos-van den Heuvel Aquarelgroep Perspectief: Jenny van Ooijen Aquarelgroep Perspectief: Riet de Graaff Aquarelgroep Perspectief: Hilly van Buuren Aquarelgroep Perspectief: Henny Vos Els Rutgers Sjaak Schreuders Co van Soest Mary Timmermans Rinus Verhoeven Rosa Verloop Cees Vos Peer Vos Helma Vos-Smits