NCRV

NCRV Dokument Even naar de spermabank!

Op zoek naar het ideale zaad

Vrijdag 15 mei

13.15 uur, Nederland 2

Wat gebeurt er als vrijgezelle vrouwen, voorbij hun vruchtbare hoogtepunt, de zoektocht naar de ideale man opgeven en kiezen voor het DNA van de ideale man? NCRV Dokument presenteert Even naar de Spermabank! (originele titel: Maybe Baby), een intieme, provocatieve documentaire, die de emotionele en fysiologische reis toont van zes single vrouwen op weg naar het moederschap. De vrouwen die allen de 35 ruimschoots zijn gepasseerd proberen zwanger te raken via ART, Assisted Reproductive Technology, een nieuwe geneeskundige technologie, die zorgt voor een miljoenen-omzet.

Terwijl de biologische klok tikt en de vrouwen - soms met de moed der wanhoop - zwanger proberen te raken, geeft Even naar de Spermabank! een unieke kijk op alledaagse vragen over het leven, de liefde, vruchtbaarheid en de betekenis van het moederschap in onze tijd.

Zo zien we Martina. Zij is 42 en wijdt haar leven aan haar passies: dans en theater. Haar grootste passie is echter het moederschap. En Barbara, die een actief en intens leven leidt en in haar hoofd al jaren bezig is met kinderen. Op haar vierenveertigste probeert ze via een spermadonor haar droom te verwezenlijken. Ze heeft goede hoop op een succesvolle uitkomst en vindt zichzelf beslist niet te oud; haar grootmoeder kreeg nog een kind op haar vijftigste.

âJe moet het leven bij de ballen pakkenâ is het motto van Betsy. Haar familie probeert het verlangen naar een baby uit haar hoofd te praten, maar voor Betsy is dat alleen maar een aanmoediging om door te gaan. Levend naar haar motto, is Betsy inmiddels de trotste moeder van zoon Aidan.

Even naar de spermabank! is een productie van SOR Productions. Regie: Shannon O'Rourke.

Even naar de spermabank! werd eerder uitgezonden in februari 2009