Deelgemeente Charlois Rotterdam

Geweldig Charlois sluit af met grandioos gala

Op vrijdagavond 15 mei sluit het jongerenproject Geweldig Charlois af met een grandioos gala in Theater Zuidplein.

Geweldig Charlois is de interactieve campagne voor circa 500 leerlingen van het VMBO tussen de 12 en 17 jaar. Zij gingen de afgelopen maanden in de deelgemeente aan de slag met het thema geweld: wat is geweld, welke vormen zijn er, wat is hun eigen rol en wie zijn de slachtoffers?

Om geweld onder de aandacht te brengen, maakten de deelnemers, gecoacht door professionals, een film van 1 minuut. In een driedelige opzet bedachten ze het filmscript, gingen ze op reportage en discussieerden ze op school over het resultaat. De filmpjes zijn te zien op de website www.geweldigcharlois.nl/filmpjes

Oscaruitreiking

U bent van harte welkom om het hoogtepunt van Geweldig Charlois bij te wonen; de Galapremière in Theater Zuidplein. Op vrijdag 15 mei worden tussen 18:30 en 22:00 de Oscars voor de beste filmpjes uitgereikt tijdens de grande finale. Na afloop van de uitreiking is er een afterparty waar u de jonge filmmakers kunt ontmoeten. De rode loper ligt ook voor u klaar. Het is een echt gala, dus gepaste kleding is gewenst. U moet zich wel even aanmelden,. Dat kan op www.geweldigcharlois.nl/aanmelden of via 010 4761692. De toegang is gratis.

Op 15 mei beoordelen het publiek en de vakjury de filmpjes. Voor de jongeren staat er veel op het spel; er zijn verschillende Oscars en prijzen te winnen. De vakjury bestaat uit Jacqueline de Jong (Voorzitter), Monica Ruiz (Beeld), Shirley Spoor (Geluid), Michael Bas (Scenario), Joris Lutz (Acteren), In-Soo Radstake (Jongerenbeleving) en Korpschef Aad Meijboom (Politie Rotterdam-Rijnmond).

Geweldig Charlois is onderdeel van het Rotterdamse Jongerenjaar in de deelgemeente Charlois. Het project wordt gesubsidieerd door Your World en de deelgemeente Charlois.

Op de website www.atcharlois.nl vindt u een overzicht van Charloise activiteiten in het Rotterdamse Jongerenjaar 2009.