Gemeente Haaksbergen


Open huis nieuwe VVV
06-05-2009 Open huis nieuwe VVV
Vrijdag 15 mei opent VVV Haaksbergen officieel de deuren van het nieuwe onderkomen aan de Blankenburgerstraat 40. Eerder was de VVV samen met de ANWB gehuisvest aan de Molenstraat. Door het wegvallen van de ANWB werd die plek te groot en te duur. Vanaf 1 oktober 2008 zit de VVV in de vroegere openbare basisschool Dorp op de hoek Blankenburgerstraat-Ruisschenborgh. De officiële opening vindt op 15 mei plaats, omdat dan ook de nieuwe ingang gereed is.

Na de officiële opening voor genodigden is er vanaf 12.00 uur een open huis voor iedereen. Men kan een kijkje nemen in het nieuwe VVV-onderkomen. Ook nieuwe ideeën of tips voor toeristische en/of recreatieve mogelijkheden in Haaksbergen zijn van harte welkom.
Er zijn de laatste jaren enkele ontwikkelingen geweest. Er kwam nieuwe bebording langs invalswegen. En ook bewegwijzering van toeristische bedrijven en het Toeristisch Opstap Punt bij Erve Bruggert.
De VVV, het Platform Toerisme en Recreatie en de gemeente Haaksbergen willen deze positieve tendens voortzetten.

Bezoekers kunnen vrijdag 15 mei beoordelen of de nieuwe VVV-huisvesting aansluit bij de doelstelling om bezoekers, toeristen én recreanten op gepaste wijze te verwelkomen en te informeren over de toeristisch-recreatieve voorzieningen in de gemeente. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. Op 15 mei kunnen ze een een kleurplaat afhalen. Op de openingsdag is de VVV van 9.30 uur tot 17.30 uur geopend. Wethouder Ben Eshuis verricht 's morgens omstreeks half tien de openingshandeling.