Doe mee aan het Nationale Plonzenweekend 2009

11/05/2009 12:12

De Vlinderstichting

Persbericht Nijmegen, 12 mei 2009

Doe mee aan het Nationale PLONZENWEEKEND 2009!

Op 15, 16 en 17 mei organiseert RAVON het jaarlijkse Nationale Plonzenweekend. Iedereen in Nederland kan mee doen door in dit weekend in de eigen tuinvijver of bij een sloot of plas in de buurt kikkers, padden en salamanders te tellen. Kinderen en basisscholen kunnen mooie prijzen winnen. Kijk op www.plonzenweekend.nl en doe mee!

Mei kikkermaand

De maand mei is dé maand bij uitstek om onze mooie groene kikkers te bewonderen. Van die glimmende knalgroene kikkers die lekker zitten te zonnen langs de waterkant. Totdat je te dichtbij komt en ze Plons! in het water schieten. Waarnemingen uit tuinvijvers bereiken RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) vaak niet. Terwijl wij juist van de algemene amfibieënsoorten zo veel mogelijk gegevens willen ontvangen om een goed beeld te krijgen van de verspreiding. Want alleen als we weten waar de dieren zitten, kunnen we ze goed beschermen.

Iedereen kan meedoen!

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen tijdens het Plonzenweekend in hun eigen tuinvijver of bij een sloot of plas in de buurt kikkers, padden en salamanders gaan tellen. Ken je de soorten nog niet zo goed? Geen probleem, ook het aantal kikkerplonzen in het water telt mee! Bovendien vind je op www.plonzenweekend.nl een mooie zoekkaart waarop de meest voorkomende amfibieën duidelijk staan afgebeeld. Op deze website vind je informatie hoe je kunt meedoen, informatie over de soorten amfibieën in Nederland en leuke tips om de tuin amfibievriendelijk te maken.

Speciaal voor kinderen en schoolklassen: tel mee en maak kans op supermooie prijzen!

In het kader van het Nationale Plonzenweekend 2009 stelt filmproducent Lemming Film een aantal Kikkerdril prijzenpakketten ter beschikking! De Kikkerdril prijzenpakketten worden onder andere verloot onder kinderen en schoolklassen die de meeste waarnemingen doorgeven en onder kinderen of klassen die de leukste foto's opsturen van de activiteiten tijdens het Plonzenweekend. De leukste foto's komen natuurlijk ook op de website te staan! Kijk voor meer informatie over de film op: www.kikkerdrildefilm.nl of www.lemmingfilm.com.





http://www.plonzenweekend.nl


Noot voor de redactie: