Gemeente Borsele

15 mei: inhaaldag vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Meisjes die hun eerste of tweede vaccinatie hebben gemist, kunnen in Goes en Terneuzen op vrijdag 15 mei alsnog een prik tegen baarmoederhalskanker halen. Meisjes die voor de eerste keer komen krijgen de tweede prik dan op 12 juni en de derde en laatste in september. Meisjes die al een keer zijn geweest, maar nog geen tweede prik hebben gehaald kunnen hiervoor ook op 15 mei in Goes en Terneuzen terecht. Ook deze groep krijgt de derde en laatste prik in september. De inhaaldag vindt in Goes plaats op de GGD-locatie (Westwal 37) tussen 09.00 en 16.30 uur en in Terneuzen in De Tijman (Stadhuisplein 3) tussen 09.00 en 12.00 uur.

De derde en laatste ronde in deze campagne start op 28 september. Deze laatste week van september en eerste week van oktober kunnen meisjes de derde en laatste prik halen. Degenen die zich nog niet hebben laten vaccineren en besloten hebben om dat nu toch te doen, kunnen eveneens een prik halen. Zij ontvangen dan informatie over de dagen waarop de tweede en derde prik gegeven wordt.

De GGD vind het erg belangrijk dat meisjes en hun ouders toegang hebben tot betrouwbare informatie over dit onderwerp. Op de website www.ggdzeeland.nl staat objectieve en correctie informatie over de vaccinatie. Ook wordt er ingegaan op twijfels en onzekerheden die leven bij de meisjes en hun ouders. U kunt ook bellen met de GGD Zeeland, op het telefoonnummer (0113) 249480. Dit nummer is van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur bereikbaar. Na de zomer wordt een informatiecampagne opgestart voor de derde prik en voor de inhaalmogelijkheden die daarna geboden worden.