Gemeente Woudrichem

Afsluiting A27

Weekendafsluiting A27 Merwedebrug

Breda richting Utrecht

Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 15 mei 21.00 uur tot maandag 18 mei 05.00 uur werkzaamheden uit aan de A27. Voor de vervanging van het asfalt is de A27 richting Utrecht ter hoogte van de Merwedebrug het hele weekend afgesloten. Het verkeer richting Utrecht wordt omgeleid en dient rekening te houden met een langere reistijd.

Omleidingsroutes voor verkeer richting Utrecht

Verkeer vanuit Breda:

A16 richting Rotterdam tot knooppunt Ridderkerk-Zuid

A15 richting Gorinchem tot knooppunt Gorinchem

A27 richting Utrecht

Volg omleidingsroute N.

Verkeer vanuit Oosterhout en omgeving:

A27 richting Utrecht tot knooppunt Hooipolder

A59 richting Waalwijk/'s-Hertogenbosch tot knooppunt Empel

A2 richting Utrecht

Volg omleidingsroute U.

Omleidingsroutes voor lokaal verkeer

Lokaal verkeer wordt via omleidingsroute U via de provinciale wegen naar de dichtstbijzijnde rijksweg geleid. Rijkswaterstaat stelt geen omleidingsroutes in voor het regionale en lokale verkeer van/naar het Land van Heusden en Altena. Dit verkeer kan tussen Geertruidenberg en Werkendam gebruik maken van de A27. De fietspaden van de Merwedebrug blijven beschikbaar.

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat en de NS bieden alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-treinkaartje. Hiermee kunnen weggebruikers tijdens de werkzaamheden met de trein op zaterdag 16 en zondag 17 mei (niet op 15 en 18 mei) voordelig reizen op de trajecten Breda - Rotterdam, Den Bosch - Utrecht in beide richtingen. Het kaartje is voor EUR 2,- (retour 2e klas) te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop 'Acties/Evenementen'. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten. Het kaartje is een dag geldig. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl

Tussen Sleeuwijk Tol en Raamsdonkveer rijdt op vrijdagavond 15 mei en op zaterdag 16 en zondag 17 mei een pendeldienst die aansluit op de buslijnen 400-401 richting Utrecht. Nadere informatie over de pendeldienst is te vinden op www.veolia-transport.nl.

De veerpont tussen Werkendam en Dordrecht vaart op vrijdag 15 mei langer door en zal op zaterdag 16 en zondag 17 mei eerder beginnen en langer doorvaren. Op genoemde dagen is de laatste afvaart vanaf Dordrecht om 23.45 uur en vanaf Werkendam om 23.55 uur. De eerste afvaart op zaterdag 16 mei vanaf Dordrecht is om 7.05 uur en vanaf Werkendam om 07.15 uur. Op zondag 17 mei is de eerste afvaart vanaf Dordrecht om 08.05 uur en vanaf Werkendam om 08.15 uur. Kijk voor meer informatie op www.veerdienstbiesbosch.nl.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl