Gemeente Leeuwarden

flyer discussieavond flyer discussieavond

Geschiedenis of kitsch? Discussier mee op 15 mei

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-05-2009)

Het opnieuw uitgraven van de Eewal, de herbouw van Amicitia en de Nieuwetoren: Geschiedenis of kitsch? Praat mee op de discussieavond voor alle inwoners van Leeuwarden!

Met Peter Karstkarel, Meindert Schroor, Jan Doede Niemeijer en wethouder Isabelle Diks. Op vrijdag 15 mei om 20.00 uur in de Oranjezaal van het Stadhuis in Leeuwarden, de toegang is gratis.

Zoals in veel steden in Nederland spelen er ook in Leeuwarden ideëen om verdwenen historische elementen weer terug te brengen in het huidige stadsbeeld. Wat is de mening van de inwoners van Leeuwarden daar over? Op vrijdagavond 15 mei gaan we, aan de hand van een aantal Leeuwarder cases, praten over de voors en tegens van reconstructie. Wat zijn de voordelen van het weer uitgraven van de Eewal, of het weer opbouwen van de Nieuwetoren en Amicitia? En welke nadelen zouden daar aan kunnen kleven? Het avondprogramma ziet er als volgt uit:

19.30 uur: zaal open
20.00 uur: welkom en opening - wethouder Isabelle Diks introductie reconstructie - Ap Timmermans reconstructie in Leeuwarden - Peter Karstkarel reacties en vragen - o.l.v. Jan Doede Niemeijer case: herbouw van de Nieuwe Toren - Meindert Schroor, debat o.l.v. Jan Doede Niemeijer 21.00 uur: pauze (mogelijkheid tot aandragen onderwerpen voor debat) 21.15 uur: case: uitgraven van de Eewal case: herbouw van Amicitia Meindert Schroor, debat o.l.v. Jan Doede Niemeijer onderwerpen uit het publiek 22.00 uur: afsluiting
napraten met een drankje en een hapje