Gemeente Noordenveld

groot maakt: Multifunctionele Accommodatie Roderwolde

Wat een klein dorp groot maakt: Multifunctionele Accommodatie Roderwolde

Gepubliceerd op: 11 mei 2009

Wethouder Oeds Keizer, portefeuillehouder Onderwijs, Jeugd en Cultuur, opent op vrijdag 15 mei om 15.15 uur officieel de Multifunctionele Accommodatie Roderwolde. Na jarenlange voorbereiding zijn de school, de sportzaal, het dorpshuis en de peuterspeelzaal voortaan gehuisvest onder één dak. Vanaf 13.30 uur zijn de gasten welkom aan de Hoofdstraat 21 a-b te Roderwolde.

Na de officiële openingshandeling is er voor omwonenden en andere belangstellenden gelegenheid om de accommodatie te bekijken.

Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Roderwolde, de basisschool, de peuterspeelzaal, de korfbalvereniging ODA, Dorpsbelangen Roderwolde, de gemeente en de gebruikers van het dorpshuis hebben drie jaar geleden de handen in elkaar geslagen, omdat de plannen voor de noodzakelijke verbouw van de basisschool stagneerden. Aangezien de provincie Drenthe mogelijk subsidie verleende voor het realiseren van multifunctionele accommodaties in kleine kernen was de link snel gelegd en ontstonden de plannen voor één gebouw met vele gebruiksmogelijkheden.

Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau Overbeek en Tromp uit Joure. Aannemer Buiteveld uit Oosterwolde kreeg de opdracht tot bouw en Stetech uit Tynaarloo verzorgde het technische gedeelte. Maar vooral de vrijwilligers uit het dorp zelf, zijn van onschatbare waarde geweest bij de realisatie van dit gebouw met zijn vele gebruiksmogelijkheden. Naast het schilderwerk zorgden zij ook voor het grondwerk, de verharding en de tuinaanleg rond het gebouw. In totaal hebben 130 inwoners daadwerkelijk op een of andere wijze daaraan meegeholpen.

Oeds Keizer: "De inwoners van Roderwolde hebben hiermee laten zien wat een klein dorp groot maakt. Mede door de inzet van veel vrijwilligers is er een prachtig gebouw gekomen, waar wij als gemeente trots op kunnen zijn en waar alle inwoners van jong tot oud jarenlang plezier van zullen hebben".