Vrije Universiteit Amsterdam

Masterclass `Allemaal Andersdenkenden'


* Startdatum: 15-05-2009


* Tijd: 9.00-17.00


* Locatie: VU


* Titel: Masterclass `Allemaal Andersdenkenden'


* Plaats: VU


* Spreker: Gert Jan Hofstede


* Onderdeel: Vrije Universiteit Amsterdam


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Varia

Professor dr. Gert Jan Hofstede vindt dat kennis over de Nederlandse cultuur in relatie tot werk doorslaggevend is voor je succes. De zoon van de befaamde cultuurgoeroe emeritus professor Geert Hofstede verzorgt 15 mei op de VU de masterclass `Allemaal Andersdenkenden', waarin de Nederlandse cultuur in relatie tot werk centraal staat. De masterclass is bedoeld voor HBO- en WO-studenten en is voor hen gratis toegankelijk.

Dit initiatief, Academy for Diversity, is geïnitieerd door de stichting Mind The Generations. Deze stichting richt zich op talentontwikkeling van jongeren in de breedste zin van het woord.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat hoogopgeleide jongeren, met een niet- gangbare sociale en/of economische achtergrond, problemen ondervinden bij het vinden van een baan op hun opleidingsniveau of bij het behouden van de eenmaal gevonden baan. Door de huidige economische crisis kan dit beeld verslechteren en daarom is Academy for Diversity 24 april van start gegaan om tegenwicht te bieden aan het niet optimaal benutten van hoogopgeleid talent. Tijdens de masterclass wordt door stichting NOA Amsterdam ook aandacht besteed aan hoe je het beste je kwaliteiten voor het voetlicht kunt brengen. Ook geeft Career Choices een uitgebreide arbeidsmarktanalyse.

Meer informatie: www.academyfordiversity.nl

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam