Gemeente Wijdemeren


Dijk 15 mei open

Dijk 15 mei open

De Oud-Loosdrechtsedijk is vanaf vrijdagmiddag 15 mei weer open voor al het verkeer.

Op vrijdagmiddag 15 mei is de constructie van de bruggen uitgehard, de riolering vernieuwd, de weg geasfalteerd en liggen alle kabels en leidingen op hun plaats. Een heel karwei door de hoeveelheid aan factoren die speelden.

Tijdelijk asfalt
Het wegdek krijgt donderdag 14 en vrijdag 15 mei een tijdelijke asfaltlaag. Dit omdat er de komende jaren nog veel bouwverkeer overheen moet rijden. Om dezelfde reden asfalteert de gemeente de inritten van de bouwterreinen. Dit tijdelijke asfalt is voldoende sterk voor enkele jaren verkeer. Het verschil tussen het tijdelijke en het definitieve asfalt zit met name in de esthetische afwerking. De definitieve asfaltlaag met streetprint laat de gemeente na afronding van de bouwwerkzaamheden aan het dorpscentrum aanbrengen. Ook volgen dan de definitieve inritten en stoepen bij de bouwterreinen.

Dank voor begrip!
Het werk aan de dijk en de bruggen zorgde voor overlast voor de omwonenden in de eerste plaats, maar ook voor de bewoners en bedrijven verderop langs de dijk. De gemeente Wijdemeren bedankt iedereen voor het begrip en de medewerking.

(12-05-2009)