ProRail

Persbericht

11-05-2009

ProRail schenkt fietsenrekken aan bewoners Meanderhof

Spoorwegbeheerder ProRail schenkt de bewoners van het mens- en milieuvriendelijke woonproject de Meanderhof in Zwolle (Stadshagen) een groot aantal dubbellaags fietsenrekken voor hun gezamenlijke fietsenbergingen. De met fietsenrekken ingerichte bergingen worden officieel in gebruik genomen op vrijdag 15 mei om 12.00 uur door de heer S. Oosterloo, manager public affairs van ProRail regio Noord-Oost en de heer J. Overeem, bestuurslid van de vereniging Mens- en Milieuvriendelijk Wonen (MMWZ) Stadshagen.

De Meanderhof bestaat uit 53 duurzaam gebouwde woningen waarvan de bewoners een aantal gemeenschappelijke voorzieningen hebben zoals drie collectieve fietsenbergingen. In de bergingen ontbraken tot voor kort fietsenrekken. Een actieve bewoner van de Meanderhof polste bij ProRail of de spoorwegbeheerder beschikt over overtollige fietsenrekken. ProRail heeft de vraag serieus opgepakt en stelde fietsenrekken voor ruim 200 fietsen beschikbaar.

Met de officiële opening van de fietsenbergingen willen de bewoners van de Meanderhof ProRail bedanken voor het cadeau. ProRail is blij dat ze met materiaal dat overtollig was een duurzaam woonproject als de Meanderhof kan ondersteunen. âMensen die met de trein reizen gaan vaak op de fiets naar het station. Het ondersteunen van fietsmogelijkheden stimuleert het reizigersvervoer op het spoor,â aldus de spoorwegbeheerder.