Gemeente Heiloo


Jongerenbus start 15 mei officieel de motor
Jongeren werpen een blik in de nieuwe jongerenbus op Koninginnedag.

De Heilooër jongerenbus start op 15 mei om 17.30 uur officieel de motor. Op het Looplein verrichten wethouder jeugdbeleid Hero Veger en Diederik Dorbeck, medewerker Stichting Jeugd en Jongeren Heiloo (SJJH), daarvoor samen de officiële openingshandeling. Tijdens deze opening wordt bovendien de prijswinnaar bekend gemaakt van de slogan âWat betekent de jongerenbus voor mijâ.

Op Koninginnedag konden ouders en kinderen al even ruiken aan de nieuwe jongerenbus. Toen was het interieur van de bus nog niet helemaal af, nu zijn de werkzaamheden bijna afgerond. Op 15 mei vanaf 16.00 uur kunnen kinderen en volwassenen de bus op ât Looplein van binnen bekijken en informatie krijgen over de bedoeling en het gebruik van de bus.

Â

De jongerenbus wordt vanaf dit voorjaar drie keer in de week ingezet om jongeren in Heiloo op te zoeken op trap- en speelveldjes. De bus is ook te vinden op evenementen en sportactiviteiten, zoals de sportweek in de zomer en Timmerdorp. In de bus kunnen jongeren met elkaar bijkletsen, maar ook informatie krijgen over studie, werk, seksualiteit, drugs etc. Wie wil weten waar de bus de komende tijd staat, kan een overzicht vinden op www.highlow.nu.