Gemeente Beuningen


Proef digitaal burgerpanel
Vrijdag 15 mei ontvangen 4.000 inwoners van de gemeente Beuningen een uitnodiging om deel te nemen aan het "Burgerpanel Beuningen". Het panel wordt gevraagd op internet mee te werken aan een peiling door het invullen van een vragenlijst. De eerste peiling gaat over de behoefte aan gemeentelijke informatie onder inwoners van Beuningen en de manier(en) waarop zij deze informatie willen ontvangen.

Waarom dit initiatief?
Het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad willen graag weten wat er onder de inwoners leeft. Het burgerpanel is een aanvulling op de initiatieven die er al zijn, zoals inspraakavonden. Via het "Burgerpanel Beuningen" kunnen inwoners laten weten hoe zij over specifieke thema's denken. Zo brengen zij invloed uit op het werk dat de gemeente verricht en de plannen die zij maakt.

Wie kunnen er meedoen?
De gemeente heeft een steekproef genomen onder alle inwoners van de gemeente Beuningen. Uit deze steekproef zijn 4.000 inwoners gekomen die per brief een uitnodiging krijgen om mee te doen. In de brief staat een persoonlijk inlogcode en wachtwoord. Er kan dus alleen deelgenomen worden aan de vragenlijst als er een persoonlijke brief is ontvangen.

Resultaat
De vragenlijst staat ongeveer 10 dagen online. Daarna worden de resultaten van de peiling verwerkt en kijkt de gemeente welke acties er op moeten volgen. Na afloop van de peiling informeren wij u over de belangrijkste uitkomsten.

Proef
De eerste peiling door middel van het "Burgerpanel Beuningen" is een proef. De gemeente kijkt naderhand of zij vaker gebruik maakt van een burgerpanel. De peiling wordt uitgevoerd in samenwerking met I&O research.