Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Aanstaande vrijdag parkeerverbod op het St. Plechelmusplein

gepubliceerd op : 14-5-2009

Op vrijdag 15 mei zal er niet geparkeerd kunnen worden op het St. Plechelmusplein. De grond onder het plein zal die dag met scanners worden onderzocht naar mogelijke archeologische vondsten. Het onderzoek duurt tot 17.00 uur. Daarna kan er weer geparkeerd worden op het plein.

Op korte termijn zal het algehele parkeerverbod voor het St. Plechelmusplein definitief ingevoerd worden. Voor doorgaand bestemmingsverkeer zal het gebied dan nog wel bereikbaar zijn. Het parkeerverbod zal op enig moment tijdens de werkzaamheden op het plein ingaan. Het is nog onbekend wanneer dat zal zijn, aangezien dit afhankelijk is van de archeologische vondsten en de invloed die deze hebben op de voortgang van de werkzaamheden.

Hinder door geparkeerde auto´s

Deze week is de eerste fase van de herinrichting van het St. Plechelmusplein gestart waarin de kabels en leidingen onder het plein worden verlegd. De kabels en leidingen worden uitgegraven en de sleuven die hierdoor ontstaan lopen voor de gevels langs en dwars onder de parkeerplaatsen door. Het is niet mogelijk om werkzaamheden vlot te laten verlopen als er op dat moment auto's geparkeerd zijn. Voor parkerende bezoekers is het ook erg onveilig om zich te begeven op deze bouwplaats. Er zullen te allen tijde ruime aanrijroutes voor noodhulpdiensten mogelijk moeten blijven. De hulpdiensten zullen noodgedwongen via de parkeervakken moeten kunnen rijden. Onder andere door bovengenoemde factoren is het noodzakelijk om het parkeerverbod op enig moment voor het gehele gebied ineens in te stellen. Laden en lossen blijft wel mogelijk.