Rode Kruis Belgie


Bedrijven geven op 15 mei samen bloed in Pegasus Park te Diegem

European Blood Alliance komt bloedinzameling bij bedrijven bekijken

Op vrijdag 15 mei organiseren Rode Kruis-Vlaanderen en Johnson Control een bloedinzameling in het bedrijvenpark Pegasus Park te Diegem. Alle werknemers van het bedrijvenpark kunnen van 10 to 14 uur bloed doneren in het gebouw van Johnson Controls.

Rode Kruis-Vlaanderen organiseerde al eerder bloedinzamelingen in grote bedrijven van minimum 750 werknemers. Voor kleine tot middelgrote bedrijven is het niet gemakkelijk om een bloedinzameling voor hun werknemers te organiseren. Daarom worden sinds kort bloedinzamelingen georganiseerd in bedrijvenparken.

Deze concrete actie van Johnson Controls past in het kader van een volunteering week waarbij de personeelsleden worden aangespoord om zich als vrijwilliger in te zetten voor een goed doel. Bedrijven uit de buurt werken mee door ook hun personeelsleden de gelegenheid te geven om bloed te geven tijdens de bloedinzameling. Rode Kruis-Vlaanderen verwacht vrijdag een opkomst van 128 donoren.

Karin Genoe, Directeur Operationele Zaken : âDank zij bloedinzamelingen in bedrijvenparken kunnen we heel wat werkende mensen bereiken in kleine en middelgrote ondernemingen. Een mobiele bloedinzameling in een bedrijvenpark geeft de werknemers de kans om bloed te komen geven tijdens de werkuren en zonder zich veel te moeten verplaatsen.â

Deze bloedinzameling mag zich verheugen op het bezoek van de European Blood Alliance, die een Symposium voor haar 10-jarig bestaan houdt in Brussel. De werking van de bloedinzameling en - in dit specifieke geval - de samenwerking met bedrijven, wordt daardoor op Europees niveau in de kijker gezet.

Rode Kruis-Vlaanderen houdt zijn bloedvoorraad constant op een optimaal peil door dagelijkse, volgehouden inspanningen om bestaande en nieuwe donoren op te roepen. Bloedafnames in bedrijven en bedrijvenparken zijn een belangrijk onderdeel van deze strategie.

Mechelen, 14 mei 2009