NEN


Binnenkort drie nieuwe praktijkgidsen over de nieuwe Machinerichtlijn

donderdag 14 mei 2009, 10:19

Op 29 december 2009 treedt de nieuwe Machinerichtlijn (2006/42/EG) in werking. Dit is voor NEN aanleiding om de komende maanden drie nieuwe uitgaven te publiceren.

Praktijkgids 'Machinerichtlijn praktisch toepassen' Allereerst verschijnt medio juni de praktijkgids 'Machinerichtlijn praktisch toepassen'. In deze geheel herziene uitgave worden verbanden tussen de Machinerichtlijn, aanverwante richtlijnen en relevante normen helder uiteengezet, zodat de juiste veiligheidsmaatregelen rond machines kunnen worden genomen.

Praktijkgids 'De nieuwe Machinerichtlijn'
Medio juli verschijnt vervolgens de praktijkgids 'De nieuwe Machinerichtlijn Wijzigingen en commentaar', die ingaat op de veranderingen in de nieuwe richtlijn. In deze uitgave worden de verschillen tussen de 'oude' en 'nieuwe' Machinerichtlijn heel duidelijk aangegeven, is de officiële toelichting toegevoegd en is het geheel voorzien van redactioneel commentaar.

Praktijkgids 'Risicobeoordeling in het kader van de Machinerichtlijn' In september, ten slotte, verschijnt de praktijkgids 'Risicobeoordeling in het kader van de Machinerichtlijn', waarbij het proces van risicobeoordeling en de relatie met de gebruikershandleiding en waarschuwingslabels op de machines centraal staan.

Interesse?
Heeft u interesse en wilt u op de hoogte worden gehouden van de exacte verschijningsdata, vul dan het het reactieformulier in.