Sogeti Nederland behaalt in 2008 18,9% meer winst

15/05/2009 10:05

Sogeti Nederland B.V.

Sogeti Nederland heeft in 2008 18,9% meer winst behaald dan in 2007. De omzet groeide vorig jaar met ruim 16%. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2008 van de ICT-dienstverlener uit Vianen.

De groei vindt plaats in alle geledingen van het bedrijf. Sogeti heeft meer nieuwe klanten, meer werk bij bestaande klanten, een betere spreiding van de orderportefeuille over verschillende sectoren en meer werk samen met strategische partners. De afgelopen jaren liet Sogeti ook al dubbele omzet- en winstgroeicijfers zien. De winst is vorig jaar vooral behaald in de eerste drie kwartalen.

Door een omzetgroei van ruim 9% was de Sogeti-groep in 2008 het best presterende onderdeel binnen de Capgeminigroep. Ook Sogeti's operationele winstmarge was met 13% hoger dan andere onderdelen van Capgemini.

CEO Jeroen Versteeg van Sogeti Nederland is trots op het resultaat. "Tegen alle stromen van een economische recessie in, groeide ook in 2008 het vertrouwen in Sogeti, zowel bij onze klanten als bij onze medewerkers en businesspartners. Meer dan 90% van onze klanten zou ons aanbevelen bij hun collega's. Zij waarderen het zeer dat wij hen een hoge graad van continuïteit en full service bieden. Van onze medewerkers kregen we het rapportcijfer 7,8." Binnen de ICT-branche behoort Sogeti daarmee tot de top.

De economische ontwikkelingen zijn echter turbulent en dat maakt het moeilijk uitspraken en voorspellingen te doen voor 2009. "De complexiteit is groot. Dat merk ik ook in de markt. We hebben in ieder geval een gezonde financiële positie, een goede spreiding van ons klantenportfolio en beschikken over gemotiveerde en vakbekwame ICT-professionals. Door kordaat handelen, een flexibele opstelling en het ontwikkelen van producten en diensten waaraan onze klanten juist nu behoefte hebben, zijn we ervan overtuigd dat we een goede uitgangspositie hebben en staan we klaar voor een verdere expansie zodra de markt ons de kans biedt."

Het jaarverslag 2009 is te downloaden via: www.sogeti.nl

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van ICT-oplossingen. Op het gebied van testen en architectuur nemen wij op de Nederlandse markt een dominante positie in. Sogeti levert met gepassioneerd ICT-vakmanschap een bijdrage aan het resultaat van haar opdrachtgevers. Wij streven daarbij naar hechte en langdurige relaties met opdrachtgevers. Hierdoor dragen de ICT-oplossingen van Sogeti structureel bij aan de strategische doelstellingen van klanten. Meer informatie over Sogeti is te vinden op sogeti.nl en op werkenbijsogeti.nl





http://www.sogeti.nl