Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 15-05-2009

Hennepkwekerij

VIANEN De politie heeft op donderdag 14 mei een hennepkwekerij opgerold. De stroom bleek brandgevaarlijk te worden afgetapt.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 13.15 uur een onderzoek in een woning aan de Brederodestraat in. Daar troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij met 420 planten aan. De kwekerij nam het gehele pand in beslag. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt, waarbij de hoofdzekering was verzwaard. De agenten namen de planten en kweekapparatuur in beslag. In het pand was niemand aanwezig. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.

In dit geval bleek de stroom op een zeer brandgevaarlijke manier te worden afgetapt. Dat is regelmatig het geval bij hennepkwekerijen, met een hoge gevaarzetting voor de omgeving tot gevolg. De politie roept mensen dan ook op dat als zij het vermoeden hebben van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een pand dit te melden op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vijf verdachten aangehouden

IJSSELSTEIN De politie hield op donderdag 14 mei vier verdachten in een hennepkwekerij aan. Een vijfde verdachte werd later aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 20.05 uur een onderzoek in een woning aan de Boedapestlaan in. In de woning troffen zij een hennepkwekerij met ongeveer 130 planten en meerdere personen aan. Eén van hen, een 52-jarige man uit Nieuwegein, vluchtte aan de achterzijde de woning uit. Daar werd hij aangehouden. In de woning hielden de agenten drie verdachten aan: mannen van 18 en 39 jaar uit IJsselstein en een man van 47 jaar uit Nieuwegein. Kort daarna werd nog een vijfde verdachte aangehouden: een 43-jarige vrouw uit IJsselstein. Alle verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor onderzoek ingesloten. De hennepplanten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.